Malis įveikė Ganą ir pasidabino Afrikos nacijų taurės bronza

Pietų Afrikoje vyko Afrikos Nacijų Taurės rungtynės dėl trečios vietos. Dėl bronzos medalio susitiko Malio ir Ganos rinktinės. Rungtynes rezultatu 3-1 laimėjo Malis, kuris antrą kartą iš eilės užėmė trečią vietą.

Maliui į priekį išsiveržti  pavyko 21 minutę. Po greitos atakos ir puikaus perdavimo, įvartį galva įmušė Mahamadou Samassa.

Jau po kelių minučių du neblogus šansus rezultatui išlyginti turėjo Ganos rinktinės saugas Kwadwo Asamoah, bet Turino „Juventus“ narys smūgiavo netiksliai.

Kėlinio pabaigoje Malis vėl susikūrė keletą puikių progų, bet jų neišnaudojo ir rezultatas iki pertraukos daugiau nepakito.

Tačiau jau antrojo kėlinio pradžioje įvartį pelnė Seydou Keita ir Malis įgavo dviejų įvarčių persvarą.

57 minutę mačo teisėjas už žaidimą ranka, kuris buvo labai abejotinas, į Malio vartus paskyrė vienuolikos metrų baudinį, taigi Gana gavo šansą sušvelninti rezultatą. Visgi Mubarakas Wakaso smūgiavo virš vartų ir Malis toliau turėjo dviejų įvarčių persvarą.

82 minutę Gana savo fanams visgi sugrąžino viltį, kadangi tolimu smūgiu įvartį pelnė Kwadwo Asamoah. Tiesa, šiame epizode Malio vartininkas sužaidė labai prastai.

Tačiau Malis per pridėtą teisėjo laiką palaidojo visas Ganos viltis, nes sugebėjo įmušti dar vieną įvartį. Jį pelnė, aikštėje po keitimo pasirodęs, Sigamary Diarra.

Taigi pergalę šventė Malis, kuris antrą kartą iš eilės laimėjo bronzos medalius, o Gana antrą kartą iš eilės liko ketvirtoje vietoje.

Kova dėl trečios vietos:

Malis 3 – 1 Gana

  • 21‘ [1 – 0] Mahamadou Samassa
  • 47‘ [2 – 0] Seydou Keita
  • 58‘ Mubarak Wakaso (Gana) - nerealizavo 11 metrų baudinio
  • 82‘ [2 – 1] Kwadwo Asamoah
  • 90‘ [3 – 1] Sigamary Diarra

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių