Lietuvos jaunių futbolo rinktinę egzaminuos pajėgūs varžovai

Kaune ir Marijampolėje prasideda 2011 m. Europos jaunių (iki 17 m.) futbolo čempionato atrankos varžybos, kuriose dalyvaus ir lietuviai.

Mūsiškių varžovai bus Belgijos (rugsėjo 22 d.), Velso (rugsėjo 24 d.) ir Danijos (rugsėjo 27 d.) futbolininkai.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF), šiemet atrankos cikle mūsiškių ekipa bus kaip reta jauna - trečdalis žaidėjų (8 iš 23) yra metais jaunesni nei varžovai, o keturi iš jų greičiausiai žais starto sudėtyje. Lietuvos komandos pagrindą sudarys Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) Kaune auklėtiniai.

„Mūsų komanda turi charakterį ir yra nusiteikusi jį pademonstruoti. Nesiruošiame lengvai atiduoti pergalės ir esame nusiteikę pakovoti dėl kelialapio į kitą čempionato etapą“, - teigė Lietuvos septyniolikmečių rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Lietuvių planus pakoregavo žaidėjų traumos bei ligos. Dėl įplyšusio raumens į treniruočių stovyklą Palangoje negalėjo atvykti vienas perspektyviausių komandos saugų Gratas Sirgėdas, kuris savo kūrybingu ir brandžiu žaidimu prieš mėnesį jau spėjo sužavėti nemažai futbolo specialistų. Komandai taip pat gali tekti verstis be dar vieno gabaus žaidėjo Mykolo Krasnovskio, kurį užklupo liga. Treneriai laukia gydytojų sprendimo ir tikisi, kad šis saugas prisidės prie rinktinės. Dar vienam rinktinės nariui Pauliui Lapui buvo diagnozuotas plaučių bronchitas, o rinktinės vartų sargą Tautvydą Zavicką kamuoja sinusitas.

„Ypač skaudžios G.Sirgėdo ir M.Krasnovskio netektys, tačiau tai yra puikus šansas kitiems rinktinėms nariams įrodyti savo vertę“, - sakė A.Vingilys.  

Europos septyniolikmečių rinktinių reitinge, kuris pagal pastarųjų metų pasirodymus sudaromas prieš varžybų burtų traukimą, lietuviai gerokai atsilieka nuo būsimų varžovų (Belgija – 8-oji vieta, Velsas - 22, Danija - 27, Lietuva - 49).

2011 m. Senojo žemyno septyniolikmečių futbolo pirmenybių pirmajame atrankos etape žais 52 ekipos, suskirstytos į 13 grupių. Dvi geriausios kiekvienos grupės bei dvi absoliučiai geriausios trečiąsias vietas užėmusios vienuolikės iškops į antrąjį čempionato atrankos etapą.

8-osios atrankos grupės rungtynių tvarkaraštis

Rugsėjo 22 d. 12 val. Velsas - Danija (Marijampolės futbolo stadionas), 16 val. Lietuva – Belgija (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas); rugsėjo 24 d. 12 val. Belgija - Danija (Marijampolės futbolo stadionas), 16 val. Lietuva – Velsas (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas); rugsėjo 27 d. 12 val. Velsas - Belgija (Marijampolės futbolo stadionas), 16 val. Lietuva – Danija (Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas).

Lietuvos U-17 rinktinė

Vartininkai - Tomas Švedkauskas (Marijampolės „Sūduva“) ir Marius Suvaizdis (Panevėžio „Ekranas”), gynėjai - Gvidas Jarašius (Vilniaus FM „Granitas-Rotalis“), Lukas Artimavičius (NFA - Tauragė), Klaidas Jaškus (Kauno futbolo mokykla), Tomas Galdikas (NFA - Kretinga) ir Lukas Čerkauskas (Panevėžio futbolo akademija - PFA), saugai - Gabrielius Judickas (NFA - Marijampolė), Povilas Kiselevskis (NFA - Marijampolė), Karolis Strolys (NFA - Marijampolė), Lukas Narbutas (NFA - Panevėžys), Edvardas Tamulevičius (NFA - Panevėžys), Simonas Stankevičius (NFA – Panevėžys) ir Mykolas Krasnovskis (NFA - Trakai), puolėjai - Titas Burba (NFA - Vilnius), Donatas Kazlauskas (NFA - Kretinga) ir Deimantas Petravičius (NFA - Trakai).


Šiame straipsnyje: LFFU17futbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių