Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė nusileido austrams

Trečiadienį Lietuvos jaunimo (iki 18 metų, gimę 1994 metais ir jaunesni) futbolo rinktinė Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione kontrolines rungtynes 0:2 (0:2) pralaimėjo Austrijos bendraamžiams.

Įvarčius svečiams pelnė saugai Louisas Schaubas (22 min.; Vienos „Rapid“) bei Christophas Martschinko (36 min.; Zalcburgo „Red Bull“).

„Rungtynės su austrais buvo itin naudingos. Ypač dėl to, kad pamatėme, kokias problemas turime gynyboje“, -po rungtynių sakė rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Visi rungtynių įvarčiai buvo pelnyti pirmajame kėlinyje po lietuvių klaidų gynyboje. Antrajame kėlinyje lietuviai keletą kartų pavojingai grasino svečių komandos vartams. Rezultatą sušvelninti galėjo Donatas Kazlauskas, galimybę pasižymėti turėjo ir Lukas Narbutas bei Tadas Lekeckas.

„Rungtynės susiklostė ne taip, kaip planavome. Tačiau reikia pripažinti, jog Austrijos rinktinė rungtyniavo pranašiau už mus. Abu įvarčiai į mūsų vartus krito po šiurkščių gynėjų klaidų. Taip rungtyniauti mes tikrai negalime. Antrajame kėlinyje, atlikus keletą keitimų, mūsų puolimas suaktyvėjo, tačiau užbaigimo stadijoje vis pritrūkdavo tikslumo“, - kalbėjo A. Vingilys.

Artimiausias rungtynes Lietuvos U-18 rinktinė žais Latvijoje, birželio 25-30 dienomis, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose. Lietuvių laukia akistatos su bendraamžiais iš Latvijos, Estijos ir Suomijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių