Lietuvos futbolo jauniai ir vėl pralaimėjo

Antrą nesėkmę iš eilės Europos jaunių (iki 17 metų) futbolo pirmenybių Serbijoje keturių komandų devintosios atrankos grupės turnyre patyrė autsaiderė Lietuvos rinktinė, trečiadienį 0:2 (0:1) turėjusi pripažinti Velso bendraamžių pranašumą.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Rhysas Jamesas (3 min.) ir komandos kapitonas Declanas Weeksas (70 min.).

„Mus pražudė noras pelnyti greitą įvartį ir slėgusi atsakomybė, blankus komandos lyderių žaidimas“, - po rungtynių sakė vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF) svetainės internete, antrajame kėlinyje Lietuvos futbolininkai visiškai perėmė iniciatyvą, tačiau kamuolys taip ir neatsidūrė Velso ekipos vartuose. Dvikovai artėjant į pabaigą lietuvių varžovai savo pergalę įtvirtino antruoju įvarčiu.

„Mums labai nepasisekė rungtynių pradžia, nors patys siekėme pelnyti greitą įvartį. Vėliau turėjome iniciatyvą savo rankose ir žaidimas vyko velsiečių aikštės pusėje. Bet fortūna mums nesišypsojo. Mačo pabaigoje kovojome iš paskutiniųjų, bet varžovai po greitos kontratakos ir mūsų gynėjų klaidų įmušė dar kartą. Tikėjausi geresnio žaidimo iš komandos lyderių. Pritrūko sekmės užbaigiant atakas, o ir varžovai pademonstravo gerą gynybą“, - vertino A. Vingilys.

Turnyrą Lietuvos rinktinė šeštadienį baigs maču su Armėnijos vienuolike, kuri trečiadienį 1:2 (1:1) pralaimėjo vienvalde grupės lydere tapusiai Serbijos ekipai.

„Kovosime dėl pergalės. Stengsimės išnaudoti visas teorines galimybes pakovoti dėl antrosios vietos. Be abejo, bus labai sunku. Tai parodo armėnų pergalė prieš Velsą ir pastarosios rungtynės nes su serbais. Turime išnaudoti maksimalų savo potencialą“, - sakė Lietuvos septyniolikmečių treneris.

Grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, mačai, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Serbija     2 2 0 0 4:1 6
2. Armėnija    2 1 0 1 4:4 3
3. Velsas      2 1 0 1 4:3 3
4. Lietuva     2 0 0 2 0:4 0


Į kitą pirmenybių atrankos etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos ir dvi absoliučiai geriausios trečiąsias vietas trylikoje atrankos grupių užėmusios vienuolikės.


Šiame straipsnyje: Lietuvafutbolasjauniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
įdomus išsireiškimas - Lietuvos futbolo jauniai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių