Lietuvos futbolininkai Glazge nusileido škotams

Glazgo „Hampden Park“ stadione buvo žaidžiamos 2012-ųjų metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybų I grupės rungtynės, kuriose vietos Škotijos rinktinė susitiko su Lietuvos komanda.

Po dviejų nesėkmingų dvikovų su nykštukinio Lichtenšteino rinktine lietuviai praktiškai buvo praradę  viltis iškovoti kelialapį į Senojo žemyno pirmenybes. Ši dvikova Raimondo Žutauto auklėtiniams - daugiau garbės reikalas, tuo tarpu škotai su čekais buvo pasirengę pakovoti dėl antrosios vietos, kuri suteiktų progą žaisti papildomas rungtynes su kitos grupės komanda.

Pirmoji Lietuvos ir Škotijos rinktinių dvikova Kaune buvo pasibaigusi be įvarčių.

Pirmojoje rungtynių pusėje teritorinė persvara akivaizdžiai priklausė šeimininkams. Visas žaidimas yko Lietuvos rinktinės aikštės pusėje, tačiau įveikti mūsiškių gynybos Craigo Leveino auklėtiniams nesisėkė.

Kėlinio pabaiga susiklostė audringai. 43-ąją minutę kamuolį perėmus Deividui Šemberui lietuviai turėjo fantastišką progą išsiveržti į priekį, tačiau Maskvos CSKA saugas sudelsė perduodamas kamuolį komandos draugui ir škotams pavyko apsiginti.

Kitoje aikštės pusėje po kampinio Tadas Labukas sužaidė ranka ir mačo arbitras į Žydrūno Karčemarsko vartus skyrė 11m baudinį. Tačiau Darrenas Fletcheris  pergudrauti Lietuvos vartų sargo neįstengė.

Sužaidus penkias minutes antrajame kėlinyje lietuvių gynybos linija subyrėjo. Stevenas Naismithas iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į lietuvių artus ir išvedė Škotiją į priekį - 1:0.

Per likusį laiką lietuviams išsigelbėti nepavyko. Mūsiškiai prarado net ir mažiausias teorines viltis prasibrauti į Europos pirmenybes, tuo tarpu škotai tęsia kovą dėl kelialapio.

Škotija - Lietuva 1:0 (0:0)

2011-09-06, Glazgo „Hampden Park“ stadionas.

Teisėjas - K.Jakobssonas (Islandija)

Įvartis: 50 min. S.Naismithas (Škotija)

Škotija: A.McGregoras, S.Whittakeris, P.Bardsley (70 min. S.Crainey), Ch.Berra, G.Caldwellas, D.Cowie, D.Fletcheris, B.Bannanas (84 min. R.Snodgrassas), D.Goodwillie, J.Morrisonas (79 min. G.Dorransas), S.Naismithas.

Lietuva: Ž.Karčemarskas, R.Radavičius, T.Kijanskas (61 min.T.Danilevičius), M.Žaliūkas, A.Klimavičius, D.Šemberas, D.Česnauskis, S.Mikoliūnas (77 min.R.Beniušis), L.Pilibaitis, D.Šernas, T.Labukas (45 min. A.Novikovas).


Šiame straipsnyje: futbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Mes uz futbola!!

Fellow

Fellow portretas
Gajla kad prasileido liaudis, bet manau dar islygins saika rezultata ir megins persverti :)

b us

b us portretas
antras
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių