Lietuviai „Sandraugos taurėje“ kovos dėl penktos vietos

Rusijoje vykstančiame dvylikos jaunimo (iki 21 metų) ekipų tarptautiniame „Sandraugos taurės“ futbolo turnyre Lietuvos rinktinė pusfinalyje dėl 5-8 vietų 11 m baudinių serijoje 5:3 įveikė Kazachstano bendraamžius ir sekmadienį kovos dėl penktosios vietos.

Normalus Lietuvos ir Kazachstano vienuolikių rungtynių laikas baigėsi be įvarčių - 0:0.

„Rungtynės buvo sunkios, žaidimui atsiliepė susikaupęs fizinis ir psichologinis nuovargis. Tačiau geriau sužaidėme baudinių serijoje ir nugalėjome“, - pergale džiaugėsi vyriausiasis Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius.

Kazachstano komanda „Sandraugos“ taurės turnyro A grupėje įveikė Estijos ir Turkmėnijos komandas bei minimaliu rezultatu nusileido Rusijai. Ketvirtfinalyje kazachai pirmavo prieš baltarusius, tačiau vėliau gavo dvi raudonas korteles ir rungtynes pralaimėjo 2:3. Savo ruožtu lietuviai į kovą stojo po dramatiško pralaimėjimo Ukrainai po 11 metrų baudinių serijos.

Abi komandos rungtynių metu nesukūrė daug itin pavojingų progų. Lietuvos rinktinė geriausius šansus turėjo rungtynių pabaigoje, kai šalia vartų smūgiavo komandos kapitonas, saugas Artūras Žulpa ir puolėjas Audrius Brokas.

Pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 0:0. Pagal rungtynių reglamentą iš karto buvo mušami 11 metrų baudiniai. Lietuviai visus penkis smūgius realizavo, o vieną varžovų baudinį atrėmė vartininkas Tadas Simaitis.

„Mano nuomone, įtakos žaidimui turėjo per pastarąsias dienas susikaupęs fizinis ir psichologinis nuovargis. Žaidimo kokybe nepasižymėjo abi komandos, netrūko netikslių perdavimų. Rungtynės buvo sunkios, tačiau baudinių serijoje mes buvome tikslesni ir dėl to pavyko nugalėti“, - kalbėjo V. Stankevičius.

Sekmadienį kovoje dėl penktosios vietos „Sandraugos taurės“ turnyre Lietuvos jaunieji futbolininkai žais su Irano komanda, kuri penktadienį 3:0 sutriuškino Moldovos ekipą.

Lietuviai su Irano vienuolike turnyre susitiks jau antrą kartą. Grupės varžybose lietuviai buvo priversti pripažinti priešininkų iš Azijos pranašumą - 0:3.

„Laukia ypač neparankus ir pajėgus varžovas. Irano futbolininkai techniški ir greiti, jų komanda šiame turnyre demonstruoja aukštos klasės futbolą. Bus sunku, bet bandysime kovoti ir išnaudoti savo pranašumus“, - teigė lietuvių treneris.

Bagrindiniame turnyro pusfinalyje žaidžia Ukrainos ir Baltarusijos bei Rusijos ir Latvijos jaunimo rinktinės.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rinktinėfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių