Lenkai ragina savo rinktinę „sustabdyti rusus“

Lenkijos žiniasklaida paragino savo šalies rinktinę „sustabdyti rusus“ per antradienį vyksiantį dideles aistras kurstančias Europos futbolo čempionato A grupės rungtynes Varšuvoje, kuri gali nulemti lenkų komandos likimą.

Sužaidusi vienas rungtynes, Rusija pirmauja šioje grupėje, surinkusi tris taškus, o lenkai kol kas teturi vieną tašką.

Jeigu Lenkijos, kuri organizuoja šių metų čempionatą kartu su Ukraina, komanda pralaimėtų rusams, tai būtų skaudus smūgis šeimininkų viltims pasiekti ketvirtfinalį.

„Tikslas rytojui: sustabdyti rusus, - pirmadienį rašė centro kairiosios pakraipos dienraštis “Gazeta Wyborcza„. - Tai kova dėl rezultato, dėl garbės, dėl mūsų vietos istorijoje.“

„Lemiamas susitikimas, - jam antrino dienraštis “Polska".

„Pabuskit! Rusija arba mirtis!“ - aistras kurstė savaitraštis „Wprost“.

Rusija čempionatą pradėjo su trenksmu, penktadienį, pirmąją kas ketverius metus rengiamo čempionato, kuriame dalyvauja 16 šalių, dieną sutriuškinusi Čekijos rinktinę pietvakariniame Vroclavo mieste.

Lenkijos ir Rusijos vienuolikės susigrums antradienį naujajame nacionaliniame stadione Varšuvoje.

Bulvarinis dienraštis „Fakt“ savo pirmajame puslapyje pirmadienį žarstė patarimus dėl žaidėjų pasirinkimo rinktinės treneriui Franciszekui Smudai.

Panašios pakraipos laikraštis „Super Express“ pavaizdavo trenerį vilkintį uniformą, raitą ir gniaužiantį kardą, taip pat ragino pademonstruoti „antrąjį stebuklą prie Vyslos“, turint omenyje istorinį 1920 metų mūšį su bolševikinės Rusijos pajėgomis, kurį lenkai laimėjo itin nepalankiomis sąlygomis.

Lenkų kalba leidžiamas savaitraštis „Newsweek“ taip pat atkartojo šią aliuziją, vadindamas artėjančias rungtynes 2012-ųjų mūšiu dėl Varšuvos.

Kiti laikraščiai irgi nepraleido progos su antradienio dvikova susieti abiejų šalių bendros istorijos paveldo ir dabartinių politinių santykių.

Sporto rungtynės tarp Lenkijos ir Rusijos komandų visuomet sulaukia komentarų, susijusių su abipuse antipatija, tvyrančia nuo carinio ir komunistinio režimo laikų, dar labiau kurstoma Maskvos stiprėjimo vadovaujant prezidentui Vladimirui Putinui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių