Kokius žaidimus žaidžia LFF su C. Laszlo?

Lietuvos futbolo rinktinėje vėl ėmė dėtis keisti dalykai. Naujasis komandos treneris vengras Csaba Laszlo jau nebe pirmą kartą sako vieną, o daro kitą.

Praėjusį penktadienį buvo pristatytas 25 futbolininkų sąrašas, pakviestų rengtis draugiškai dvikovai su Armėnija. Jau tuomet buvo aišku, jog visi pasireikšti neturės galimybių. Pirmadienį sąrašas staiga sutrumpėjo iki 18 pavardžių, rašo portalas futbolas.lt.

C.Laszlo Armėnijoje žadėjo išmėginti retai jo dėmesio sulaukiančius žaidėjus. Vienas tokių - Liepojos „Metalurgs“ saugas Rytis Leliūga. Tačiau nors jo pavardė buvo įtraukta į sąrašą, pats futbolininkas tikina kvietimo akyse neregėjęs.

„Situacija juokinga. Penktadienį Liepojoje po treniruotės grįžtu namo, įsijungiu internetą ir perskaitau, kad esu pakviestas į rinktinę. Tačiau pats apie tai nieko nežinau. Klubo darbuotojų pasiteiravau - gal jie kažką praleido? Bet šie pasakė, kad jokio fakso iš lietuvių negavo ir jokio pakvietimo nėra. Įdomu, kodėl LFF krečia tokius pokštus o mane laiko kvailio vietoje“, - piktinosi R.Leliūga.

Sunku suprasti, kokius žaidimus žaidžia C.Laszlo, sudarydamas vieną žaidėjų sąrašą, po to kai kuriuos žaidėjus sąmoningai ignoruodamas ir kokia jam iš to nauda?

„Aš suprantu taip - žaidėją kvieti arba jo nekvieti. O čia paskelbė vieną sąrašą, bet jokių kvietimų neatsiuntė. Suprasčiau jei būčiau atvykęs į pirminę stovyklą ir treneriui nepalikęs įspūdžio. Tuomet nieko baisaus. O dabar sunku suvokti šį cirką, - stebėjosi R.Leliūga. - Manęs draugai ir pažįstami šiomis dienomis klausia: Kodėl dar nesu rinktinėje? Turiu aiškinti visą šią absurdišką situaciją.“

Šie metai R.Leliūgui buvo sunkūs. 25 metų futbolininkas pagaliau atsigavo po sunkios kryžminių kelio raiščių traumos. Vasarą papildęs „Metalurgs“ gretas, jis sužaidė 18 rungtynių, per jas pelnė 6 įvarčius, o rugpjūtį buvo išrinktas geriausiu Latvijos čempionato žaidėju.

„Visuomet norisi žaisti geriau, bet esu patenkintas šiais metais po sunkaus juodo periodo. Teko sunkiai dirbti, koja ir raumuo sutvirtėjo, jaučiuosi vis geriau. Nepamenu, kad žaisčiau pusmetį be problemų, anksčiau jau po 2-3 mėnesių kas nors nutikdavo“, - atsargiai džiaugėsi R.Leliūga. 4-ąją vietą Latvijos čempionate užėmęs „Metalurgs“ klubas norėtų pratęsti su juo sutartį, tačiau lietuvis priimti pasiūlymo kol kas neskuba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
O čia ne bachūro žaidimai, kartais, ir už jo stovinčių Kamuolinių?

Štai

Štai portretas
todėl rinktinė kosminiu greičiu smunka smunka reitingo lentelėje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių