Klubai siekia, kad Europos lygos nugalėtojas patektų į Čempionų lygą

Paaiškėjo, kad dauguma lyderiaujančių Europos klubų pritaria idėjai, jog UEFA Europos lygos laimėtojas ar finalistai patektų į UEFA Čempionų lygą.

Europos klubų asociacija (ECA) atliko apklausą šiuo klausimu ir paaiškėjo, kad klubai mano, jog Čempionų lygos vieta laimint Europos lygą, dar labiau paskatintų komandas varžytis dėl Europos lygos trofėjaus.

Visgi UEFA prezidentas Michelis Platini pareiškė, kad jokių permainų iki 2015 metų sezono pradžios nebus, tačiau pasiūlymai bus svarstomi jau dabar, o jie galės būti priimti būtent 2015 metais.

Europos klubų asociacijai priklauso 207 klubai. Atliekant apklausą paaiškėjo, kad 75 procentai klubų yra patenkinti UEFA turnyrų formatu, tačiau 61 procentas pritartų UEFA Europos lygos pokyčiui dėl finalistų ar laimėtojo patekimo į UEFA Čempionų lygą.

„Apklausų rezultatai aiškiai parodo, kad Europos klubai yra patenkinti UEFA turnyrais ir nenori didelių permainų“, - rašoma ECA pranešime.

„Galimybė UEFA Europos lygos finalistams ar nugalėtojui automatiškai patekti į UEFA Čempionų lygą sutraukė nemažai susidomėjimo ir ši galimybė bus atidžiai svarstoma“, - užbaigtas ECA pranešimas.

ECA taip pat apklausė klubus dėl trečių šalių nuosavybės (TPO) ir šiuo klausimu nuomonės smarkiai išsiskyrė. TPO – tai galimybė trečioms šalims, kaip agentams ar kitiems individualiems asmenis bei įmonėms, turėti dalį žaidėjų teisių. Šiuo metu daugumoje šalių ši galimybė nėra galima ir žaidėjai priklauso tik klubams, tačiau tokiose valstybėse kaip Portugalijoje – TPO yra legalus.

UEFA taip pat nepritaria TPO ir nori jį uždrausti Europoje, tačiau ECA pripažįsta, kad tai padaryti bus tikrai sunku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių