Kaune M.Platini išgirdo klausimą apie lažybų lygą

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Michelis Platini penktadienį dar kartą apsilankė Lietuvoje. Lydimas aukščiausių UEFA vadovų legendinis Prancūzijos futbolininkas oficialiam vizitui pasirinko Kauną.

„Esu labai laimingas galėdamas viešėti Lietuvoje. Paskutinį kartą lankiausi čia per Nacionalinės futbolo akademijos atidarymą. Prisimenu, jog buvo labai šalta“, - geros nuotaikos nestokojo svečias.

Kartu su M.Platini, į Lietuvą atvyko UEFA viceprezidentas Mariosas Lefkaritis, Nacionalinių asociacijų direktorius Theodore‘as Theodoridis, Nacionalinių asociacijų vystymo vadovas Thierry Favre bei prezidento administracijos vadovas Kevinas Lamouras.

Konferencijos metu netrūko aistrų

Vizito metu svečiai susitiko su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generaliniu direktoriumi bei Vilniaus ir Kauno miestų vadovais.  Daugiausiai diskusijų ir aistrų Nacionalinio futbolo stadiono Lietuvoje klausimas.

Spaudos konferencija, kurioje be M.Platini, dalyvavo pastaruoju metu nemažai kritikos dėl netvarkos šalies futbolo virtuvėje sulaukiantis LFF prezidentas Liutauras Varanavičius, Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis, LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius bei KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, sukėlė nemažai aistrų.

Po spaudos konferencijos tarp žiniasklaidos atstovų kilo šurmulys, kad M.Platini neatsakė į jam nepatogius klausimus, o žurnalistams buvo leidžiama užduoti tik ribotą skaičių klausimų.

Esminės bėdos nepasikeitė

Vis dėlto esminės Lietuvos futbolo problemos neliko nepastebėtos. „Tikiuosi, kad pagaliau šalies futbolo vadovai ir didžiųjų miestų merai sugebės rasti kompromisą ir Lietuva pagaliau turės normalų nacionalinį stadioną, - sakė M.Platini, pažymėjęs, kad mūsų šalis, ko gero, yra vienintelė valstybė Europoje, kurioje vis dar nėra nacionalinio stadiono. - Dėl tokios situacijos, tiek šalies futbolo, tiek valstybės vadovams turėtų būti gėda.“

Paprašytas palyginti vaizdą, kurį šalies futbole matė ankstesnių vizitų metu ir šį kartą, prancūzas pastebėjo, kad geriau pastebimi darbai vyksta tik plėtojant masinį futbolą, o opiausia problema susijusi su nacionaliniu stadionu, stringa.

M.Platini nebuvo linkęs atsakyti į nepatogius jam klausimus. Paklausus, kaip vertina tai, kad per neseniai vykusias Europos čempionato rungtynes su Ispanija į atvirą treniruotę buvo neįleisti vienos žiniasklaidos priemonės darbuotojai, UEFA prezidentas susilaikė nuo platesnio komentaro.

„Malonu, kad M.Platini apsilankė Lietuvoje. Vizitas yra labai trumpas. Nusprendėme susitikti Kaune, kadangi čia šiandien organizuojame masinio futbolo renginį. Turime nemažai projektų, kurie pastaruoju metu buvo įstrigę. Tikimės, kad pasikeitus Kauno ir Vilniaus miestų merams, situacija pasikeis“, - kad kadencijos metu taip ir nepavyko išspręsti pagrindinės problemos – nacionalinio stadiono klausimo – prisipažino ir L.Varanavičius.

Klausimai apie lažybų lygą

UEFA vadovas nebuvo linkęs aptarinėti ir Lietuvos klubinio futbolo nūdienos bei pastaraisiais metais A lygą purčiusio lažybų skandalo. „Yra problemų. Kai kurios rungtynės tiriamos, gauname į UEFA skundų. Dirbame ta linkme, panašių problemų yra kiekvienoje šalyje“, – aptakiai kalbėjo prancūzas.

„Noriu padėkoti M.Platini už šį vizitą. Esame dėkingi už šį dėmesį. Mūsų sporto prioritetai buvo orientuoti į šių metų Europos krepšinio čempionatą. Tikiuosi, kad 2011-ieji bus lūžio metai ir nuo šiol galėsime skirti daugiau dėmesio ir kitoms sporto šakoms, tame tarpe ir futbolui“, - kalbėjo Klemensas Rimšelis.

Akmenį į dabartinio LFF vadovo daržą neakivaizdžiai metė ir Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis:  „Malonu, jog futbolo legenda aplankė mūsų miestą. Tai tikrai svarbus ir didelis įvykis. Tikiuosi, kad  bendradarbiavimas tarp valdžios ir federacijos bus geresnis ir mes sulauksime geresnių bei efektyvesnių rezultatų nei buvo iki šiol“.

Aiškumo - nedaug

„Apmaudu, kad stipriausią futbolo valstybę tenka priimti tokiomis apgailėtomis sąlygomis. Tai kas buvo, kai reikėjo sutikti ispanus – tikrai nėra normalu. Atvažiuoja pasaulio čempionai, o mes juos turime priimti tokiomis sąlygomis“, - prisiminęs kovo pabaigoje vykusias 2012-ųjų metų Europos čempionato atrankos rungtynes su Ispanijos rinktine, apgailestavo G.Babravičius.

Pasak jo, tikimasi, kad Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sutvarkymui vyriausybė skirs 10 mln litų, o iš UEFA fondų į sostinės „Vėtros“ stadioną bus investuota 2,3 mln eurų. Tačiau kada šios lėšos konkrečiai pasieks objektus, tikslaus atsakymo pateikti negalėjo nei vienas konferencijos dalyvis.

Žemyno futbolui nuo 2007-ųjų vadovaujantis prancūzas mūsų šalyje apsilankė ketvirtą kartą. Paskutinį kartą Lietuvoje jis viešėjo prieš dvejus metus, kai dalyvavo Vilniuje vykusiame UEFA vykdomojo komiteto posėdyje.


Šiame straipsnyje: PlatiniUEFALFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
na, va, gėda, bet ką veikia visa futbolo federacija su prezidentais, viceprezidentais, sekretoriais ir sekretutkom, ir pan.?

geros zinios

geros zinios portretas
Kaip sakė vienas nekvailas ponas - prisistatėme už EU bapkes sporto arenų, kurių užtektų visam Pabaltijui plius Karaliaučius. Puiku, pasilinksminkim! Tik pagyrios "pareis" kai reiks pakalbėti apie jų išlaikymą :-/ Kieno sąskaita tai bus daroma? Geras klausimas. O čia dar vienas veikėjas, beje, iš kooperatyvo vartančio limonus - UEFA, su savo ne vietoje ir nelaiku išstenėtais pastebėjimais. Kusina ubagus per patriotizmo ir verslo prizmę, tsakant, jūs ne tikri vyrai, jei neturite NACIONALINIO STADIONO... O kas ten vyks? Kiemo komandų, kurių ateina pasižiūrėti vos keletas žioplių, susitikimų? Ar nuomosime (kaip tai sėkmingai daroma Kaune) nacionalinį stadioną visokiems Jehovų liūdininkų susirinkimams organizuoti.

problematiškas

problematiškas portretas
Jei p. Varanavičiui kilo problemų bendraujant ir su Vilniaus, ir su Kauno ankstesniais merais - gal bendravimo problemų turi pats p. Varanavičius?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių