Karas Klaipėdoje: futbolo mokyklos direktoriui - pavaldinių kaltinimai

Vienuolika metų nepakeičiamas Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius Antanas Adomynas užsitraukė savo pavaldinių nemalonę. Prieš dvejus metus kilusi nesantaika peraugo į atvirą karą – futbolo mokyklos treneriai direktorių vadina nekompetetingu, o savo bazę – tarybinių laikų liekana.

“Užduokite sau paprastą klausimą: kas buvo nuveikta per A.Adomyno kadenciją? Atsakymas: nieko. Šiuo metu, mokyklos būklė tokia, kad joje turėtų būti uždrausta lankytis. Mokyklos biudžetas – daugiau nei milijonas litų per metus, tačiau per direktoriaus kadenciją bazės atnaujinimui nebuvo skirta nei lito”, - pasakojo vienas A.Adomyno opozicionierių, buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Rimantas Žvingilas.

Tiek jis, tiek dar keturi buvę Lietuvos rinktinės nariai Tomas Žiukas, Saulius Mikalajūnas, Raimondas Vainoras ir Marius Poškus tapo A.Adomyno taikiniu, kai šie įstojo į ilgamečio mokyklos trenerio Prano Ivaškevičiaus įkurtą trenerių profsąjungą. Trys iš jų, dabar jau buvę mokyklos darbuotojai.

“A.Adomynui nereikalingi žmonės, turintys savo nuomonę”, - pasikeitimus trumpai komentavo profsąjungos lyderis Pranas Ivaškevičius.

Būtent savo nuomonę dažnai drąsiai reikšdavęs S.Mikalajūnas beveik dvejus metus buvo mėtomas iš vienos grupės į kitą, kol galiausiai, visai išmestas iš mokyklos.

“Aš direktoriaus minčių neskaitau. Sugalvojo, kad esu kaltas ir išmetė. Tegul paaiškina, kuo mane kaltina. Jie sėdi, nieko nedaro, o aplinkui kalti yra visi kiti. Ar jūs bent matėte, kokios sąlygos yra Klaipėdoje? Tragedija. Jiems pasakai, kad blogai – pasidarai priešas. Todėl dabar esu bedarbis”, - apmaudą liejo vienas geriausių paskutiniojo praėjusio amžiaus dešimtmečio futbolininkas Saulius Mikalajūnas.

“T.Žiukas turėjo šešias valandas (600 lt. mėnesinį atlyginimą). A.Adomynas turėjo galimybę duoti daugiau, bet pasistengė neduoti. Žmogus turėjo išvykti iš Lietuvos į Daniją, kad galėtų išgyventi. Su M.Poškumi, kuris, mano manymu, yra geriausias Lietuvoje vartininkų treneris, situacija panaši. Nereikalingas. Dėl S.Mikalajūno – darė viską, kad tik išmestų ir savo pasiekė”, - nevyniodamas žodžių į vatą dėstė P.Ivaškevičius.

“Aš nežinau, gal pinigų nėra, gal susidėjo kiti dalykai, tačiau mokykla degraduoja. Tokiais atvejais atsakomybę turi prisiimti vadovas”, - ramiu tonu dėstė S.Mikalajūnas.

Treneriai į šuns dienas A.Adomyną dėjo dėl jo neveiklumo, sprendžiant naujos dangos klausimą.

“R.Jonaitis (Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas) siūlė uždėti kitą dangą, A.Adomynas atsakė: ačiū, nereikia”, - dėl prarasto šanso apgailestavo P.Ivaškevičius.

Futbolas.lt duomenimis, dar viena galimybe klaipėdiečiai nepasinaudojo, kai dangą jiems siūlė Lietuvos futbolo federacija (LFF). Tačiau tada susikirto LFF prezidento Juliaus Kvedaro ir tuometinio Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio. Pastarieji neišsiaiškino, kurio firma dės dangą, tad uostamiesčio futbolo mokykla liko be nieko. A.Adomynas liko nuošaly, nenorėdamas pyktis nei su J.Kvedaru, nei su I.Zaleckiu, kurio žmona pas A.Adomyną dirbo buhaltere.

Buhalterių vaidmuo šioje istorijoje nėra paskutinis. Jos direktoriaus opozicijai dar praėjusiais metais prasitarė, kad už stadiono nuomą pinigai nėra niekur registruojami.

“Ketverius metus buvo nuomojama aikštė, kurioje vyko Sekmadienio futbolo lygos turnyras. Tačiau visą tą laiką buvo renkami grynieji pinigai, kurie niekur nėra deklaruoti. Praėjusių metų pabaigoje buvo atidaryta atskira sąskaita, kur turėtų “sukristi” pingai už aikštės nuomą. Tačiau mes, profsąjunga, A.Adomyną perdavėme ekonominei policijai”, - apie direktoriaus galimai pasisavintus pinigus kalbėjo P.Ivaškevičius.

Tėvų vaikai dėl nuolat keičiamų trenerių jau parašė raštą į savivaldybę, prašydami A.Adomyną atleisti nuo pareigų. Savivaldybės atstovai tokį prašymą atmetė – direktorius atsipirko žodiniu įspėjimu.

Anksčiau vieną po kito į nacionalinę rinktinę siųsdavusi savo auklėtinius, Klaipėdos futbolo mokykla, šiuo metu gali pasiūlyti tik paskutiniame karjeroje

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

atvažiuokit

atvažiuokit portretas
į Gargždus - turim du dirbtinės dangos stadionus ir pilam fulę bet kada ir su bet kuo. Alaus net nėra kada gerti

Tėvas

Tėvas portretas
Su šia futbolo mokykla turiu reikalų jau ne vieneri metai,kadangi sūnus lanko šią sporto mokyklą.Visiškai pritariu šiam straipsniui,tik gaila,kad ta aukštesnė valdžia,t.y. miesto savivaldybės atstovai,taip atlaidžiai žiūri į šią susidariusią situaciją.O gal VARNAS VARNUI NENORI AKIES KIRSTI? Bet pagalys turi du galus ir kažkas gaus iš abiejų iškart,tai tik laiko klausimas.Gaila tik vieno: labiausiai nuo to kenčia mūsų vaikai,nes laikas nelaukia,o bėga į priekį,atimdamas iš mūsų vaikų šansą tapti futbolo meistrais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių