Kaip Lietuvos fubolininkams sekasi užsienio klubuose? (apžvalga)

Savaitgalį visoje Europoje buvo žaidžiama nemažai futbolo rungtynių. Kelių užsienio klubų sudėtyse žaidė ir lietuviai, kuriems sekėsi skirtingai.

Sekmadienis labai sėkminga diena buvo „Gaziantepspor“ klubui, kuris svečiuose 3-2 nugalėjo „Orduspor“ ekipą, o du įvarčius nugalėtojams įmušė puolėjas Darvydas Šernas.

Šiose rungtynes „Gaziantepspor“ pirmasis išsiveržė į priekį kai 14 minutę įvartį pelnė Haris Medunjaninas. Dar po 14 minučių į „Gaziantepspor“ vartus buvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys, tačiau Žydrūnas Karčemarskas neatlaikė Bogdano Stancu smūgiuoto kamuolio.

Darvydą Šerną sveikina komandos draugai | www.gaziantepspor.org.tr nuotr.

71 minutę D.Šernas pirmas suskubo prie atšokusio kamuolio ir dar kartą išvedė „Gaziantepspor“ klubą į priekį. Nors 73 minutę Ž.Karčemarskas dar kartą buvo nuginkluotas, o tą padarė Atila Turanas, tačiau D.Šernas 75 minutę įmušė puikų baudos smūgį, kuris ir atnešė jo klubui pergalę.

Abu lietuviai „Gaziantepspor“ klube žaidė visą susitikimą. Po šios pergalės „Gaziantepspor“ su 32 taškais pakilo į 12 vietŠeštadienį tryliktą šio sezono pergalę iškovojo Tirgu Žiu „Pandurii“ klubas, kuris namuose 3-1 įveikė Jasų CSMS komandą.

Prie šios pergalės prisidėjo ir puolėjas iš Lietuvos Deivydas Matulevičius, kuris 67 minutę įmušė paskutinį mačo įvartį. Lietuvis žaidė visą susitikimą.

Kitus du įvarčius įmušė Danas Nistoras (32 min.) ir Valentinas Lemnaru (64 min.), o svečių gretose 39 minutę įvartį pelnė Ionelis Mihalachioaie.

Po šios pergalės „Pandurii“ su 44 taškais liko trečioje vietoje, o CSMS su 19 taškų liko šešioliktoje vietoje.


Ketvirtąją vietą užimanti Ploješčio „Petrolul“ (41 tšk.) ekipa namuose 2-1 nugalėjo penktojoje pozicijoje esančią Bukarešto „Dinamo“ (39 tšk.) ekipą. „Petrolul“ gretose ant atsarginių suolelio liko vartininkas Povilas Valinčius.


Penktadienį Tado Simaičio Galačio „Otelul“ ekipa Rumunijoje svečiuose 1-2 pralaimėjo Bistricos „Gloria“ komandai. Vartininkas iš Lietuvos nebuvo registruotas šiam mačui. „Otelul“ ekipa po šio pralaimėjimo turi 26 taškus ir 11 vietą

Vytautas Černiauskas | AFP/Scanpix nuotr.

Sekmadienį pralaimėjimą patyrė Vytauto Černiausko atstovaujamas „Vaslui“ klubas, kuris svečiuose 0-1 nusileido nusileido čempionato lyderiui Bukarešto „Steaua“ klubui. Vartininkas V.Černiauskas žaidė visą susitikimą, o vienintelis įvartis į jo vartus įmuštas buvo 44 minutę. Jo autoriumi tapo Alexsandru Chipciu.

Verta paminėti, kad „Vaslui“ susitikimą baigė ne pilnos sudėties, nes 83 minutę antrą geltoną kortelę gavo Zhivko Milanovas. „Vaslui“ po šio pralaimėjimo su 37 taškais užima 6 vietą. Tuo metu lyderis „Steaua“ turi 59 taškus.


Penktadienį Lenkijoje pralaimėjimą patyrė Varšuvos „Polonia“ klubas, kuris svečiuose 0-2 nusileido Balstogės „Jagiellonia“ ekipai. „Polonia“ klube ant atsarginių suolelio liko Vytautas Lukša. Po šios nesėkmės „Polonia“ sąskaitoje ir toliau liko 32 taškai, bet jie nukrito į 4 vietą

Tadas Kijanskas | AFP/Scanpix nuotr.

Šeštadienį Lenkijoje tarpusavyje žaidė dviejų lietuvių klubai – Kelcų „Korona“ ir Chožuvo „Ruch“ komandos. Šį susitikimą rezultatu 2-1 laimėjo namuose žaidęs „Korona“ klubas. Lietuviai šiose rungtynėse nepasižymėjo, bet jie žaidė visas rungtynes.

„Korona“ klube visą susitikimą žaidė gynėjas Tadas Kijanskas, o „Ruch“ gretose visą mačą rungtyniavo saugas Mindaugas Panka. Po šios pergalės „Korona“ klubas su 23 taškais pakilo į 12 vietą, o „Ruch“ su 19 taškų liko 14 pozicijoje.


Vartininkas Emilijus Zubas Lenkijoje ir toliau visiems rodo savo klasę. Šeštadienį lietuvis ir vėl išsaugojo savo vartus „sausus“, o jo atstovaujamas Belchatuvo GKS su vienu iš lyderių Poznanės „Lech“ sužaidė taikiai 0-0. Po šių lygiųjų GKS ir toliau rikuojasi paskutinėje (16) vietoje ir savo sąskaitoje turi 10 taškų.


Rusijoje penktadienį pralaimėjimą patyrė „Rostov“ klubas, kuris namuose 1-2 nusileido Žemutinio Naugardo „Volga“ komandai.

Šį kartą pralaimėtojų gretose visas rungtynes žaidė Edgaras Česnauskis. „Rostov“ Rusijos pirmenybėse su 21 tašku užima 12 vietą, o „Volga“ klubas po šios pergalės su 20 taškų liko 13 vietoje.


Šeštadienį skaudų pralaimėjimą patyrė Deivido Šembero atstovaujamas Vladikaukazo „Alania“ klubas, kuris svečiuose net 1-5 nusileido Permės „Amkar“ klubui.

Nuo mačo pradžios žaidusį lietuvį 72-ą minutę pakeitė Tamašas Priskinas. Po šio skaudaus pralaimėjimo „Alania“ klubas su 12 taškų liko pačioje lentelės apačioje ir užima 16 vietą. Tuo metu „Amkar“ su 22 taškais pakilo į 11 poziciją.


Sekmadienį nulinėmis lygiosiomis pasibaigė Grozno „Terek“ ir Kazanės „Rubin“ klubų dvikova. Vartininkas Giedrius Arlauskis „Rubin“ gretose liko atsargoje. Po šio iškovoto taško „Rubin“ su 35 taškais užima 6 vietą.


Estijoje Algimano Briaunio treniruojamas Silamejės „Kalev“ klubas namuose 1-1 sužaidė su Talino „Nomme Kalju“ ekipa. „Kalev“ klube visas rungtynes žaidė gynėjas Mindaugas Bagužis bei saugas Marius Činikas. Po šių lygiųjų „Kalev“ su 7 taškais užima antrą vietą ir dvejais taškais atsilieka nuo lyderio Talino „Levadia“.


Sekmadienį Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klubas be Kęstučio Ivaškevičiaus svečiuose 0-1 pralaimėjo Haifos „Maccabi“ klubui. Pergalingą mačo įvartį per pridėtą teisėjo laiką įmušė Andrejus Pilyavskis. Po šios nesėkmės „Bnei Yehuda“ su 38 taškais liko 5 vietoje.

„St. Mirren“ džiaugiasi trofėju | Reuters/Scanpix nuotr.

Sekmadienį Mariaus Žaliūko ir Arvydo Novikovo atstovaujamas Edinburgo „Hearts“ nepasinaudojo proga iškovoti trofėjų ir Škotijos lygos taurės finale 2-3 pralaimėjo „St. Mirren“ ekipai, kuri ir iškovojo šį trofėjų.

„Hearts“ klube abu įvarčius įmušė Ryanas Stevensonas (10 ir 86 min.), o „St. Mirren“ klube įvarčius mušė Esmaelis Goncalvesas (37 min.), Stevenas Thompsonas (46 min.) ir Conoras Newtonas (66 min.)

Arvydas Novikovas mače su „St. Mirren“ | Reuters/Scanpix nuotr.

Pralaimėtojų gretose M.Žaliūkas nežaidė dėl traumos, o A.Novikovas į aikštę žengė 64 minutę kai pakeitė Jamie Walkerį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių