Jungtiniai Arabų Emyratai nori surengti Baltijos šalių futbolo turnyrą

Po sutarties su rėmėju iš Vokietijos ir vizito „Wolfsburg“ klube užsienyje, partnerių ieškanti Lietuvos futbolo federacija (LFF), sulaukė kvietimo iš Artimųjų Rytų - siūloma 2013 metų ir tolimesnes Baltijos šalių futbolo taurės varžybas surengti Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Šios idėjos autoriai - su LFF bendradarbiaujanti vokiečių įmonė „People & Sports“ - organizavo kelionę į JAE apžiūrėti potencialių varžybų vietų ir sąlygų. Delegacijoje su vokiškų kompanijų atstovais į tolimą kelionę buvo išvykę ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Julius Kvedaras bei LFF rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus.

LFF teigimu, po daugiau nei 6 tūkst. km (į vieną pusę) kelionės į Ras al Chaima emyrato sostinę tokiu pat pavadinimu, LFF atstovai su visa delegacija apžiūrėjo futbolo stadioną ir treniruočių bazę, viešbučius, kitas varžybų organizavimui reikalingas įstaigas, susitiko su vietos futbolo klubo „Emirates Club“ vadovu šeichu Ahmedu bin Saqr Al Qassimi.

Pasak R. Tautkaus, norint surengti tokį turnyrą reikia atlikti daug „namų darbų“, todėl šio vizito metu sekė susitikimas po susitikimo. „Tai ne tik stadionai ir treniruočių aikštės, bet ir apgyvendinimo sąlygos, medicininiai reikalavimai. Kad turnyrą pripažintų FIFA, būtinos sutartys su vežėjais, apgyvendinimo paslaugų, sporto įrenginių, draudimo kompanijomis“, - aiškino LFF nacionalinės ir U-21 rinktinių vadovas.

Pagal turnyro koncepciją, varžybose su Lietuvos, Latvijos ir Estijos futbolininkais be konkurencijos dalyvautų ir Jungtynių Arabų Emyratų rinktinė. Turnyro oficialiu vežėju taptų vokiečių avialinija „Lufthansa“, viešbučiu - „Hilton“, o varžybų transliuotoju - „Eurosport“ ar „Al Jazeera Sports“ ir prisidėtų būrys kitų rėmėjų.

Pirmasis turnyras vyktų 2013 metų gegužės 23-30 dienomis, o kiti du - 2015 ir 2017. „Jei turnyras vyktų kitąmet, mūsų rinktinei tai būtų kaip treniruočių stovykla prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes birželio 7-ąją su Graikijos komanda“, - sakė R.Tautkus.

Jo tvirtinimu, iki kitą mėnesį vyksiančių Baltijos taurės varžybų „People & Sports“ kompanijos atstovai pateiks konkretų pasiūlymą visų trijų Baltijos šalių federacijoms ir tuomet šios kartu nuspręs, ar sutikti turnyrą perkelti į JAE.

Tarpukaryje startavęs ir atsikūrus Baltijos šalims atnaujintas nacionalinių rinktinių turnyras kurį laiką vykdavo kasmet, o nuo 2000-ųjų rengiamas kas dvejus metus.

Paskutinės varžybos vyko 2010 metais Kaune, o šiemet birželio 1-3 bus rengiamos Estijoje. Atnaujinus taurės turnyro formatą jame dalyvaus ir Suomijos rinktinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių