Įvarčius Lietuvoje mušęs škotas nebenori grįžti į Vilnių

Nors Calumo Ellioto ir VMFD „Žalgiris“ sutartis galioja dar vienerius metus, škotas nebenori grįžti į Lietuvą.

„Sezono pabaigoje pasakiau „Žalgirio“ vadovybei, kad aš negrįšiu. Kaip aš supratau, sausio mėnesį laisvai galėsiu keltis į bet kurį kitą klubą. „Žalgiris“ teigė man netrukdysiantis tai padaryti“, – „Herald Scotland“ teigė Škotijoje, Edinburge, dienas po A lygos sezono leidžiantis puolėjas.

Lietuvoje C.Elliotas sužaidė 39 rungtynes ir pelnė 17 įvarčių. Skaičiai – solidūs, bet 25-erių škoto žvaigždė ryškiau spindėjo tik sezono pradžioje, nes pabaigoje jį ant „Žalgirio“ suolo nustūmė lenkas Kamilis Bilinskis.

„Lietuvoje kartais būdavo sunku. Pirmą kartą taip ilgai buvau toli nuo namų, šalyje, kurioje ne visi kalba angliškai, o tai kėlė problemų. Kita vertus, subrendau ir pamačiau pasaulio“, – dėstė C.Elliotas.

„Jeigu kalbėtume tik apie futbolą, čia gavau viską, ko norėjau. Galėjau vykti į didesnį klubą ir sėdėti ant suolo, bet aš to nenorėjau. Norėjau tiesiog žaisti.“

Puolėjas labiausiai džiaugėsi, kad Lietuvoje jo nebekankino kelio traumos, sustabdžiusios daug žadėjusią jo karjerą Edinburgo „Hearts“ ekipoje.

„Lietuvoje praleidau pastoviausius metus savo karjeroje. Turbūt tai buvo pirmas kartas po Dievas žino kiek laiko, kai aš vėl mėgavausi žaisdamas futbolą, nes išvengiau traumų ir treniravausi kiekvieną dieną. Praeityje per savaitę galėdavau turėti tik vieną ar dvi pratybas, o tada mėgindavau žaisti rungtynes savaitgalį. Dabar su savo keliais nebeturiu jokių problemų. Esu turbūt geriausios sportinės formos“, – džiaugėsi C.Elliotas.

Visgi sugrįžti į Lietuvą škotas nebenori: „Noriu vėl žaisti aukštesniu lygiu. Turiu pasiūlymų iš įvairių šalių ir norėčiau dar kartą pabandyti kažką naujo. Norėčiau vėl vykti į užsienį. Manau, jog mano karjerai tai būtų geriausia. Likti Škotijoje yra lengviau, bet man patinka idėja vykti į gerą užsieno klubą. Nenorėčiau grįžti į Lietuvą – jokios nepagarbos jiems – bet noriu žaisti ten, kur daug žiūrovų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių