„Hearts“ nenori gyventi vien iš akcininkų kišenės

Edinburgo „Hearts“ futbolo klubas, kuriam atstovauja Marius Žaliūkas ir Arvydas Novikovas,  įgyvendina jaunimo ugdymo strategiją. Pasak Škotijos futbolo čempionato bronzos medalių laimėtojų klubo direktorių valdybos nario Sergejaus Fedotovo, jau kuris laikas „Hearts“ dirbo be akcininkų paramos ir neplanavo, kad jos prireiks.

Pastaruoju metu pavyko sumažinti išlaidas, efektyviau tvarkoma klubo veikla. Tačiau dėl vėluojančių atsiskaitymų iš kitų įsiskolinusių klubų buvo atsiradęs trumpalaikis lėšų trūkumas, vėluota atsiskaityti su keliais komandos žaidėjais.

Šiuo metu Škotijos čempionate užimantis ketvirtą vietą klubas savo veikla uždirba pajamų, iš kurių moka atlyginimus žaidėjams, treneriams ir kitiems darbuotojams, finansuoja savo projektus.

„Nutarėme tvarkytis be pašalinės pagalbos. Esame pajėgūs suvaldyti situaciją ir užtikrinti stabilų pajamų srautą ateičiai. Klubas atsiskaitė su futbolininkais, išmokėtos gruodžio mėnesio algos ir premijos“, – teigė S.Fedotovas.

Gruodžio pabaigoje „Hearts“ sudarė pirmą žaidėjo pardavimo sandorį. Anglijos „Premier“ lygos komandoje „Wolverhampton Wanderers“ žais 24 metų vidurio saugas, islandas Eggert Jonnsonas. Šis sandoris papildė „Hearts“ biudžetą. Papildomos pajamos suteikia galimybę toliau vykdyti komandos atjaunijimo strategiją.

Klubo vadovybė numato dar kelis tokius sandorius sausio mėnesį, kuomet futbolininkai turi galimybių pereiti iš vienų klubų į kitus.


Šiame straipsnyje: Heartsfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių