Geriausio Lietuvos futbolininko laurai - Ž. Karčemarskui

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sezono uždaryme paskelbti 2012 metų geriausiųjų futbolininkų ir trenerių rinkimų rezultatai.Antrus metus iš eilės geriausiuoju Lietuvos futbolininku tapo šalies rinktinės vartininkas Žydrūnas Karčemarskas, o geriausiu „General Financing A lygos" žaidėju išrinktas šiemet įvarčių rekordą pagerinęs Artūras Rimkevičius.

Geriausiojo jauno žaidėjo ir geriausio trenerio apdovanojimai atiteko Panevėžio „Ekrano" atstovams - vartininkui Emilijui Zubui ir strategui Valdui Urbonui.

Geriausias antrus metus iš eilės

Geriausio metų futbolininko prizą aistruoliai ir specialistai antrus metus iš eilės patikėjo „Gaziantepspor" (Turkija) klubo vartininkui Ž.Karčemarskui.
Iš Alytaus kilęs 29 metų futbolininkas šį sezoną stabiliai gynė Lietuvos rinktinės vartus visose oficialiai rungtynėse ir  atstovavo savo klubui Turkijos čempionate.

Ž.Karčemarskui užtikrintą pirmąją poziciją nulėmė futbolo specialistų balsai. Beveik septyniais šimtais balų vartininkas aplenkė gynėją Marių Žaliūką („Hearts", Škotija), kuris į geriausiųjų trejetą pateko pirmąjį kartą, o pernai liko penktas.

Trečioji vieta atiteko 2005 metų laimėtojui, saugui Deividui Šemberui. Nuo jo šiek tiek atsiliko puolėjas A.Rimkevičius ir saugas Edgaras Česnauskis.

Įvarčių rekordas padėjo nuskinti laurus

Geriausiu Lietuvos „General Financing A lygos„ čempionato žaidėju įspūdinga persvara išrinktas „Šiaulių“ klubo puolėjas Artūras Rimkevičius.

Ilgus metus „Kauno" ekipai atstovavęs A.Rimkevičius šiemet atrado save Šiauliuose ir šalies čempionate įmušęs 35 įvarčius pagerino 56 metus galiojusį Lietuvos čempionato sezono rezultatyvumo rekordą.

Toks rezultatas nepaliko abejingų - puolėjui balsavusieji skyrė per 300 pirmųjų vietų. Antroje pozicijoje likusį Marijampolės „Sūduvos" brazilą Rafaelį Ledesmą A.Rimkevičius aplenkė daugiau nei dvigubai.

Trečiąją vietą užėmė šiemet Panevėžio „Ekranui„ ir Vilniaus „Žalgiriui“ atstovavęs saugas Ramūnas Radavičius, kuris pernai šioje nominacijoje buvo antras. Ketvirtoje vietoje liko „Ekrano„ saugas Vytautas Lukša, penktas - „Žalgirio“ snaiperis iš Lenkijos Kamilis Bilinskis.

Atėjo „Ekrano" vartininko eilė

Metų jaunojo futbolininko (kuriam sezono viduryje ne daugiau  21 metų) savo eilės sulaukė Panevėžio „Ekrano" vartininkas Emilijus Zubas.  Pernai jis užėmė antrąją vietą po Tado Eliošiaus, kuris šiemet jau nekandidatavo į jaunojo žaidėjo prizą.

E.Zubas antrąjį sezoną iš eilės buvo pagrindinis čempionų titulą apgynusio Panevėžio „Ekrano" vartininkas ir taip pat įsitvirtino Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinėje.

Antrąją poziciją po atkaklios kovos užėmė praėjusiais metais ketvirtas likęs Marijampolės „Sūduvos„ saugas Karolis Chvedukas. Nedaug nuo jo trečioje vietoje atsiliko Pakruojo „Kruojos“ saugas Ernestas Veliulis, kuris iki šiol nefigūravo tarp geriausiųjų.

Trečias geriausio trenerio prizas V.Urbonui

Penktą kartą surengtuose geriausio Lietuvos pirmenybių trenerio rinkimuose trečiąjį kartą triumfavo Panevėžio „Ekrano" vairininkas Valdas Urbonas.

Lapkričio pabaigoje 45-ąjį gimtadienį švęsiantis treneris penktą sezoną iš eilės su ekipa iškovojo šalies čempionų vardus, o rinkimuose laimėjo didžiule persvara. Geriausiojo trenerio prizą V.Urbonas iškovojo ir praėjusiais metais bei 2008 m.

Antrąją vietą užėmė nuo vasaros Vilniaus „Žalgirio„ ekipą sėkmingai treniravęs lenkas Marekas Zubas, kuriam tokią poziciją leido užimti aistruolių balsai.  Trečias liko šiemet ketvirtąją vietą su „Kruoja“ užėmęs ilgametis ekipos treneris Aidas Dambrauskas.

Geriausiųjų rinkimuose internetu galėjo balsuoti kiekvienas futbolo mėgėjas, o specialistų apklausoje savo balsus pateikė Lietuvos rinktinių treneriai, Lietuvos futbolo federacijos, šakinių asociacijų ir apskričių federacijų, klubų treneriai bei darbuotojai ir žiniasklaidos atstovai. Iš viso balsavo 486 aistruoliai ir 166 specialistai.

Geriausias Lietuvos futbolininkas renkamas jau keturis dešimtmečius - nuo 1965-ųjų, geriausias šalies čempionato žaidėjas - nuo 1992-ųjų. Jaunasis futbolininkas ir treneris apdovanojamas penktą sezoną.

Geriausias 2012 m. Lietuvos futbolininkas:

1. Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor", Turkija) - 2335 tšk.
2. Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts", Škotija) - 1601 tšk.
3. Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alanija", Rusija) - 1194 tšk.
4. Artūras Rimkevičius („Šiauliai", Lietuva) - 795 tšk.
5. Edgaras Česnauskis (Rostov", Rusija) - 635 tšk.

Geriausias 2012 m. „General Financing A lygos" futbolininkas:

1. Artūras Rimkevičius („Šiauliai") - 3238 tšk.
2. Rafael Ledesma (Marijampolės „Sūduva") - 1400 tšk.
3. Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas„ ir Vilniaus “Žalgiris")- 722 tšk.
4. Vytautas Lukša (Panevėžio „Ekranas") - 527 tšk.
5. Kamil Bilinski (Vilniaus „Žalgiris") - 350 tšk.

Geriausias 2012 m. Lietuvoje žaidžiantis jaunas futbolininkas:

1. Emilijus Zubas (Panevėžio „Ekranas") - 1697 tšk.
2. Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva") - 967 tšk.
3. Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja") - 869 tšk.
4. Yani Urdinov (Panevėžio „Ekranas") - 181 tšk.
5. Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas") - 141 tšk.

Geriausias 2012 m. Lietuvos pirmenybių treneris:

1. Valdas Urbonas (Panevėžio „Ekranas") - 2164 tšk.
2. Marek Zub (Vilniaus „Žalgiris") - 706 tšk.
3. Aidas Dambrauskas (Pakruojo „Kruoja") - 638 tšk.
4. Gediminas Jarmalavičius („Šiauliai") - 546 tšk.
5. Vaidas Žutautas („Banga") - 373 tšk.


Šiame straipsnyje: LFFfutbolasgeriausiLFF rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių