Gargždų „Banga“ nenusileido „Šiauliams“, „Tauras“ suklupo (komentarai)

Sekmadienį paskutiniosios 2013-ųjų sezono Lietuvos futbolo „SMScredit.lt A lygos“ pirmojo turo rungtynės Gargžduose tarp vietos „Bangos“ ir Šiaulių „Šiaulių“ komandų baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0).

Šeimininkai pirmavo po tikslaus Tamazio Čargeišvilio (21 min.) įvarčio, o antrajame kėlinyje rezultatą išlygino Arminas Vaskela (57 min. iš 11 m baudinio).

Po rungtynių „Šiaulių“ vyr. treneris Tomas Kančelskis svetainei fcsiauliai.lt kalbėjo:

„Visų pirma noriu pasveikinti visus futbolo gerbėjus su prasidėjusiu sezonu. Kalbant apie rungtynes, pirmose rungtynėse taškas nėra blogai. Visgi pagal vaizdą aikštelėje galėjome iškovoti ir pergalę. Vyko įnirtinga kova. Susikurtose progose pritrūkome realizacijos. Turėsime ką atidirbinėti per treniruotes.“

„Pirmose rungtynėse jautėsi įtampa ir tai nebuvo geros rungtynės mums. Vertinant šias lygiąsias, manau jos labiau teigiamos mums, nes „Šiauliai“ šiandien buvo pajėgesni.  Kol kas nei mes nei „Šiauliai“ dar nedemonstruojame savo geriausio futbolo. Darėme daug klaidų aikštės viduryje tuo leisdami varžovams pavojingai išeiti į ataką.“ – rungtynes vertino „Bangos“ vyr. treneris Vaidas Žutautas.

Pirmojo „Šiaulių“ įvarčio šiame sezone autorius Arminas Vaskela po rungtynių sakė:

„Rungtynes vertinu teigiamai, žaidėme išvykoje. Gargžduose niekada nebūna lengva. Galėjome ir laimėti, tačiau lygiai taip pat galėjome ir pralaimėti. Neišnaudojome savo momentų. Visgi manau pirmas blynas nebuvo prisvilęs. Iki pergalės pritrūkome geresnio atakų užbaigimo, tačiau su laiku tas ateis. Džiugu, kad pavyko pasižymėti, būtų dar maloniau, jei tas įvartis būtų pergalingas.“

Sekmadienį pergalę svečiuose iškovojo Pakruojo „Kruojos“ vienuolikė, 2:1 (1:0) įveikusi Tauragės „Tauro“ ekipą.

Abu įvarčius į šeimininkų vartus įmušė Georgas Alaverdašvilis (37 ir 55 min.), o „Tauro“ ekipoje pasižymėjo Simonas Babilius (84 min. iš 11 m baudinio).

Pirmajame ture pergales iškovojo šalies čempionas Panevėžio „Ekranas“, Pakruojos „Kruoja“ bei Klaipėdos „Atlantas“, o šalies vicečempionas Vilniaus MFD „Žalgiris“ pirmajame ture buvo laisvas.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Panevėžio „Ekranas“          1 1 0 0  3:1  3

2. Pakruojo „Kruoja“            1 1 0 0  2:1  3

3. Klaipėdos „Atlantas“         1 1 0 0  1:0  3

4. Gargždų „Banga“              1 0 1 0  1:1  1

4. Šiaulių „Šiauliai“           1 0 1 0  1:1  1

6. Vilniaus MFD „Žalgiris“      0 0 0 0  0:0  0

7. Tauragės „Tauras“            1 0 0 1  1:2  0

8. Marijampolės „Sūduva“        1 0 0 1  0:1  0

9. Alytaus „Dainava“            1 0 0 1  1:3  0

Rezultatyviausi lygos žaidėjai - po 2 įvarčius - Arsenijus Buinickis („Ekranas“) ir Georgas Alaverdašvilis („Kruoja“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių