Gana ir Malis žengė į Afrikos čempionato pusfinalį

Afrikos Nacijų taurėje sužaisti pirmi du ketvirtfinalio mačai. Po jų paaiškėjo, kad į Afrikos čempionato pusfinalį pateko Gana bei Malis.

Anksčiau žaidė Gana, kuri sugebėjo rezultatu 2-0 palaužti, netikėtai į ketvirtfinalį patekusią, Žaliojo Kyšulio rinktinę.

Gana šiame mače į priekį išsiveržė tik 54 minutę kai teisėjas už pražangą baudos aikštelėje paskyrė vienuolikos metrų baudinį į Žaliojo Kyšulio vartus. Jį sėkmingai realizavo Barselonos „Espanyol“ komandos saugas Mubarakas Wakaso.

Tas pats M.Wakaso ir įtvirtino Ganos pergalę. Per pridėtą teisėjo laiką Gana atliko labai greitą kontrataką ir M.Wakaso kamuolį pasiuntė į tuščius vartus.

Kitose rungtynėse vyko atkaklesnė kova. Ten tik po vienuolikos metrų baudinių serijos savo pranašuną įrodė Malis, kuris įveikė čempionato šeimininkę Pietų Afrikos Respublikos rinktinę.

Šeimininkė Pietų Afrika pirmoji išsiveržė į priekį kai 31 minutę pasižymėjo Tokelo Rantie. Visgi 58 minutę Malis išlygino rezultatą, o įvartį įmušė šios šalies rinktinės lyderis Seydou Keita.

Daugiau įvarčių per pagrindinį teisėjo laiką pelnyta nebuvo, todėl rinktinės savo kovą perkėlė į pratęsimą. Jo metu įvarčių taip pat nebuvo, todėl šios dvi šalys stojo mušti vienuolikos metrų baudinius. Šią „futbolo loteriją“ laimėjo Malis, kuris įmušė 3 baudinius, o PAR sugebėjo realizuoti vos 1 smūgį.

Ketvirtfinalio rezultatai:

Gana 2 – 0 Žaliasis Kyšulys
54‘ [1 – 0] Mubarak Wakaso (11 m)
90‘ [2 – 0] Mubarak Wakaso

Pietų Afrikos Respublika 1 – 1 Malis
(po vienuolikos metrų baudinių: 1-3)
31‘ [1 – 0] Tokelo Rantie
58‘ [1 – 1] Seydou Keita



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių