Futbolo griūtis. Išsaugoję orumą traukiasi, vunderkindai lieka

Lietuvoje nebeliko futbolo – vien šou biznis. A lyga virto lažybų lyga. Futbolą valdantys vunderkindai jį pribaigs. Kai prieš dvejus su puse metų didžiausias visų laikų Lietuvos futbolo mecenatas Vladimiras Romanovas ištarė šiuos žodžius kai kas santūriai šypsojosi.

Dabar net ir tų žmonių veiduose nebeliko ironiškų šypsenų: melui ir pigiai propagandai atėjo galas. Lietuvos futbolas mirė, priėjo liepto galą, nebeturi jokių perspektyvų – net ir futbolo funkcionierių juodus darbus pridenginėję tariami ekspertai nebedrįsta kalbėti kitaip.

Beviltiškas Lietuvos rinktinės žaidimas Europos čempionato atrankoje, jaunimo rinktinių pralaimėjimai futbolo nykštukams rodo tik viena – futbolo piramidė byra nuo pamatų.

Kas dėl to kaltas? Ne žaidėjai, ir ne rinktinės treneris, nors ir koks netalentingas bebūtų. Sirgaliai tribūnuose skandavo futbolo griovėjų pavardes: Varanavičius, Kvedaras, Stankevičius, ir taip būtų galima tęsti ir tęsti.

Treneris atsistatydino, beveik 20 mln. litų biudžetą valdantys federacijos funkcionieriai lieka. Kas toliau? Atrodo, kad niekas nebeturi vilties:  jei susikompromitavę futbolo vadai nesikeis, sporto karaliui gresia ilgametė koma.


Šiame straipsnyje: futbolasŽutautas,

NAUJAUSI KOMENTARAI

bbb

bbb portretas
Ta merguzele su garbanelemis reik varyt lauk. Jau prisivoge ir pridare nesamoniu iki kaklo.

mama

mama  portretas
Visoje musu Lietuveleje vien SUKCIAI IR APGAVIKAI.

pranas

pranas portretas
įsikiškit geriausią lietuvos šokėją vladimir romanov, jis ir „Kauno dienos“ savininkas, jis ir Sport1 savininkas, jis ir dar daug ko savininkas sau į raudoną subinę
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių