Futbolininkai: vaikų globos namų auklėtiniams būtina suteikti galimybę

Prasidėjo jau trečius metus iš eilės vykstantis renginys „MTG futbolas taikai“, skirtas Lietuvos vaikų globos namų auklėtiniams.

Garsiausi Lietuvos futbolininkai sveikina šią socialinę iniciatyvą ir mano, kad tokie projektai labai prisideda prie likimo nuskriaustų vaikų ugdymo.

Du žinomi Lietuvos futbolininkai Tomas Danilevičius ir Andrius Skerla yra „MTG futbolas taikai“ ambasadoriai.

Socialinė iniciatyva „MTG futbolas taikai“ vyksta visose šalyse, kuriose veiklą vykdo žiniasklaidos koncernas „Modern Times Group“ (MTG). Lietuvoje turnyrą organizuoja MTG priklausančios televizijos „Viasat“ ir TV3, Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Šiemet finalinę „MTG futbolas taikai“ turnyro dieną, birželio 1-ąją, startuoja ir jubiliejinė, dešimtoji, „Išsipildymo akcija 2012“.„MTG futbolas taikai“ ambasadoriais taip pat yra tokie garsūs futbolo veikėjai kaip Anglijos klubo „Manchester United“ treneris seras Alexas Fergusonas, bulgaras Dimitaras Berbatovas, buvęs Vokietijos rinktinės puolėjas Fredis Bobičius, legendinis „Liverpool“ klubo žaidėjas Ianas Rushas ir daugelis kitų.

Abu Lietuvos futbolininkai džiaugiasi būdami tokioje garbingoje draugijoje. Nacionalinės rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius yra ne tik „MTG futbolas taikai“ ambasadorius, bet ir labdaros organizacijos „Hope for Football“ garbės narys.

Ši organizacija skatina Lietuvos ir Italijos tarpusavio bendradarbiavimą socialiniais ir edukaciniais tikslais. Kitam, jau buvusiam nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjui Andriui Skerlai, šiuo metu žaidžiančiam Vilniaus MFD „Žalgirio“ gretose, tai pirmasis socialinės atsakomybės projektas, prie kurio jis prisideda.

Nors „MTG futbolas taikai“ ambasadoriai turi skirtingą patirtį socialinių iniciatyvų srityje, abu tvirtina tą patį: vaikų globos namų auklėtiniams būtina suteikti daugiau galimybių saviraiškai."Vaikai - mūsų ateitis. Ne visi vaikai yra laimingi ir turi tėvus, kurie jais rūpintųsi. Tokiems ypač svarbi mūsų visų parama.

Tėvų neturintiems vaikams asmeninis dėmesys ir suaugusiųjų su jais bendravimas - neįkainojami dalykai„, - teigia Tomas Danilevičius, vaikų globos namuose apsilankantis 2-3 kartus per metus.“Vaikų globos namų auklėtiniai tokie pat vaikai su savo svajonėmis kaip ir kiti. Tačiau jie turi mažiau galimybių gyvenime.

Labai svarbu jiems jas suteikti. Mes matome, kad auklėjimas per futbolą yra labai veiksmingas visame pasaulyje. Tai galimybė daugiau pabendrauti su likimo nuskriaustais vaikais ir juos ugdyti", - teigia Andrius Skerla.

Abu futbolininkai teigia, kad tokie turnyrai kaip „MTG futbolas taikai“ ne tik prisideda prie vaikų ugdymo, bet ir gali padėti rasti būsimų futbolo žvaigždžių.

„Manau, kad tikimybė kaip tik tarp vaikų globos namų auklėtinių atrasti būsimų futbolo žvaigždžių yra gal ir didesnė, nes dėl gebėjimo kovoti už save dažnai jie turi daugiau ryžto ir užsispyrimo nei kiti vaikai“, - teigia T. Danilevičius.

Ir A. Skerla, ir T. Danilevičius džiaugiasi, kad tokios iniciatyvos kaip „MTG futbolas taikai“ tampa vis įprastesnės ir Lietuvoje. „Šio turnyro vienas tikslų yra ir tolerancijos skatinimas. Labai svarbu, kad tolerancija būtų ugdoma nuo mažų dienų. Tai labai svarbu vaikams, neturintiems tėvų, kurie jiems diegtų tinkamas vertybes“, - teigia Andrius Skerla.

„MTG futbolas taikai“ laimėtojai iškovoja teisę atstovauti Lietuvai tarptautiniame „MTG futbolas taikai“ turnyre Osle. Turnyro finalas visada vyksta kaip tik tuo metu, kai yra skelbiamas Nobelio taikos premijos laureatas. Vaikai visą šią ceremoniją gali stebėti per didelį ekraną Nobelio taikos centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių