FBK „Kaunas“ varžovams taškų nedovanos

Kauno futbolo-beisbolo klubo (FBK) „Kaunas“ komanda jau užsitikrino Lietuvos futbolo 1-osios lygos pirmenybių aukso medalius, tačiau sieks ambicingo rekordo.

Kauniečiai užsimojo baigti čempionatą nepraradę nė vieno taško. Šiuo metu „Kauno“ sąskaitoje – 21 pergalė po tiek pat mačų ir 63 taškai. Gerokai nuo vienvaldžio lyderio atsilikusios antrąją ir trečiąją vietas užimančios Alytaus ekipos – „Alytis“ (36 taškai) bei „Vidzgiris“ (34), taip pat – Kėdainių „Nevėžis“ (33), Jonavos „Lietava“ (30). 1-osios lygos čempionatas finišuos spalio pabaigoje. „Kaunas“ dar sužais šešerias rungtynes ir stengsis visas laimėti.

– Nenorėčiau prognozuoti, pavyks ar ne mums tai padaryti, tačiau esu įsitikinęs: jeigu žaidėjai labai norės, jie pasieks užsibrėžtą tikslą. Viskas yra įmanoma, kai futbolas žaidžiamas ne vien kojomis, bet ir širdimi, – sakė portalui naujasis „Kauno“ futbolininkų vyriausiasis treneris Darius Gvildys.

– Treneri, komandos vairą iš kolegos Sauliaus Vertelio perėmėte prieš dvi savaites, tada, kai jau buvo aišku, kad „Kaunas“ 1-ojoje lygoje – nebepavejamas. Kokie motyvai jus skatina neatsipalaiduoti ir reikalauti iš žaidėjų visomis jėgomis kautis iki sezono pabaigos?

– Mūsų ekipa jauna, dauguma futbolininkų – ne vyresni nei 23-ejų. Pirmiausia būtent jie dabar turi galimybių daugiau laiko praleisti aikštėje, kaupti žaidimo patirtį ir tobulėti. Argi jie žengtų į priekį, jei nekovotų nuo pirmojo iki finalinio teisėjo švilpuko? Be to, nuo mūsų nusigręžtų sirgaliai, jei likusias rungtynes žaistume be azarto, formaliai – vien tik dėl to, kad jas reikia sužaisti.

– Pastaruoju metu treniravote „Kauno“ dublerius, du iš jūsų auklėtinių – Deividas Kapustas ir Tomas Snapkauskas – stažuojasi Škotijoje, Edinburgo „Hearts“ devyniolikmečių vienuolikėje. Kaip jiems sekasi?

– Jie daug dirba ir, kaip patys tvirtina, netgi pakeitė savo požiūrį į didįjį futbolą. Deividas ir Tomas – gabūs, motyvuoti jaunuoliai. Manau, abu ateityje gali daug pasiekti.

– Kitą savaitę jūsų ekipa žais Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro šeštojo etapo mačą su kita Kauno komanda – A lygos čempionate rungtyniaujančiu „Atletu“. Ar tai bus principinis derbis?

– Neabejoju. „Atleto“ žaidimas, vadovaujant treneriui Sauliui Širmeliui, pastebimai pagerėjo. Tikimės sunkios dvikovos. Tikriausiai žaisime stipriausios sudėties – jau turėtų rungtyniauti po traumų atsigavę vartininkas Laurynas Vertelis, saugas Valdas Pocevičius. Nesvarbu, kokioje lygoje ar turnyre ir su kuo kaunamės – visais atvejais siekiame pergalės, nes labai branginame savo vardą, reputaciją. Todėl papildomų pastangų nusiteikti ir šiam susitikimui tikrai nereikės.


Šiame straipsnyje: FBK KaunasGvildys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių