Europos čempionate mušami įvarčiai pildo labdaros taupyklę

Tikslūs smūgiai į vartų tinklą šiame Europos futbolo čempionate teikia naudos ne tik rinktinių rezultatams, bet ir turnyro labdarai – Europos futbolo pasiekiamumo centrui (the Centre of Access to Football in Europe - CAFE) bei jo organizuojamiems projektams, kurie skirti neįgaliems futbolo aistruoliams, skelbia oficiali uefa interneto svetainė.

UEFA labdarai dovanoja po 3000 eurų už kiekvieną turnyre pelnytą įvartį. Pasibaigus grupės etapui, per 24 rungtynes, buvo įmušta 60 įvarčių. Tai reiškia, kad Europos futbolo vadovybė jau padovanojo 180000 eurų sumą. UEFA džiaugiasi galimybe prisidėti suteikiant geresnes sąlygas neįgaliems futbolo aistruoliams.

Joyce Cook, CAFE generalinė direktorė, džiaugėsi EURO 2012 grupės etapo rezultatais: „Kol kas tai nuostabus turnyras, ypač oficialiai EURO 2012 turnyro labdarai“, - teigė moteris. „Mes labai džiaugiamės po kiekvieno pelnyto įvarčio, nes už kiekvieną tikslų smūgį į vartus UEFA mums dovanoja po 3000 eurų – todėl mes tikimės rezultatyviausio istorijoje futbolo turnyro“, - mintimis dalinosi CAFE atstovė.

Darbas, siekiant pagerinti neįgalių asmenų prieigą prie sporto renginių, tęsis ir pasibaigus turnyrui. CAFE tęs savo veiklą su vietiniais partneriais Lenkijoje ir Ukrainoje, paliekant ilgalaikį palikimą turnyrą organizuojančioms šalims. Visų pirma, lėšos bus investuojamos į komentatorių kalbos pateikimą akliesiems ir silpnaregiams futbolo aistruoliams turnyro šeimininkų šalyse – Lenkijoje ir Ukrainoje.

Aukoti gali ir kiekvienas pasaulio gyventojas:

http://euro2012.cafefootball.eu/ arba http://www.cafefootball.eu/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių