„Ekranas“ ir „Šiauliai“ po apeliacijų gavo tarptautines licencijas

Panevėžio „Ekranui“ ir Šiaulių „Šiaulių“ klubams po apeliacijų taip pat išduotos Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) licencijos.

Ketvirtadienį posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Apeliacinis licencijavimo komitetas vertino „Ekrano“ ir „Šiaulių“ pateiktas apeliacijas. Licencijos šiems klubams pirmajame sprendimų etape buvo neišduotos dėl nepilnai įgyvendintų sporto kriterijų.

Pripažinęs pastarųjų metų eigoje vykstančius teigiamus pokyčius šių klubų jaunimo ugdymo struktūroje ir susipažinęs su klubų pateikta papildoma medžiaga, Apeliacinis licencijavimo komitetas priėmė sprendimą išduoti klubams UEFA licencijas.

Abu klubai įpareigoti iki 2012 metų rugsėjo 1 d. užbaigti pradėtą darbą su Panevėžio bei Šiaulių miestų savivaldybėmis dėl šių miestų futbolo akademijų reorganizavimo į viešąsias įstaigas, kuriose klubai turės dalyvauti dalininko teisėmis ir tiesiogiai imtis atsakomybės ugdant jaunuosius futbolininkus.

Pirmajame sprendimų etape UEFA licencijos buvo suteiktos Vilniaus MFD „Žalgiriui“, Marijampolės „Sūduvai“ ir Tauragės „Taurui“.

Šiuo apeliacinio licencijavimo komiteto sprendimu LFF baigė 2012 metų licencijavimo sezoną. Jis šiemet buvo ypatingas tuo, kad A lygos licencijos buvo išduodamos anksčiau, o aukštesnius reikalavimus turinčios UEFA licencijos - atskirame etape. Taip pat pirmą kartą šiemet buvo licencijuojami II lygos klubai.

Tik UEFA licencijas gavę klubai galės dalyvauti 2012-2013 metų UEFA rengiamose varžybose. Kelialapį į UEFA Čempionų lygos atrankos varžybas pernai iškovojo „Ekranas“, o UEFA Europos lygoje dalyvaus „Žalgiris“, „Sūduva“ bei „Šiauliai“. Pastarajam klubui vieta Europos lygoje atiteko kaip ketvirtai Lietuvos čempionato komandai, paaiškėjus, jog LFF taurės finale žais „Ekranas“ ir „Žalgiris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Taurui UEFA licenzija? Gaus jie ten net nuo Omsko GazMias....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių