Didvyriu tapęs D. Šernas: lygiosios - palankus rezultatas (komentarai)

Po rungtynių su Slovakija Žilinoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo teigė, jog komanda nusipelnė lygiųjų rezultatu 1:1.

Csaba Laszlo komentaras:

(VIDEO)

„Rungtynės buvo labai įdomios. Manau, kad nusipelnėme šio taško. Pirmąsias 15 minučių žaidėme kritiškai, tačiau per paskutines 20 min. beveik nesuteikėme varžovams progų. Viską įvertinus, rezultatas 1:1 mums tinka. Esu tik šiek tiek nusivylęs, kad D.Šernui nepavyko įmušti rungtynių pabaigoje.

Labai svarbu, kad aikštėje matėme tikrą komandą, visi kovojo vienas už kitą. To tikiuosi ir ateityje. Žaidėjai nusipelnė šio rezultato. Norėčiau padėkoti komandai už atliktą darbą. Nepabijojome atakuoti, įmušėme įvartį svečiuose ir dar turėjome progų.

Slovakijos rinktinė viena stipriausių per pastaruosius penkerius metus, beveik visi žaidėjai rungtyniauja užsienyje geruose klubuose, turi pasitikėjimo savo jėgomis. Varžovai šiandien turėjo nusivilti. Jie žaidė šiurkštokai ir bandė mus perlipti. Tačiau nepavyko, nes kovojome gerai ir parodėme komandinę dvasią.

Bosnių pergalė prieš graikus mums yra palanki. Jei kitose rungtynėse įveiktume Graikiją, galėtume prie jų priartėti ir išsaugoti savo šansus toliau vytis varžovus."

Po Pasaulio čempionato atrankos rungtynių Slovakijoje Lietuvos rinktinės žaidėjai teigė, kad rezultatas 1:1 nėra atsitiktinis ir pažymėjo komandinio žaidimo svarbą.

Puolėjas Darvydas Šernas: (VIDEO)
„Rezultatu esu patenkintas. Sužaisti 1:1 išvykoje su tokia komanda kaip Slovakija nėra blogai. Pabaigoje dar galėjau nulemti rungtynių eigą kita linkme - būtume nugalėję. Tačiau slovakai taip pat turėjo daug progų. 1:1 mums palankus rezultatas. 

Tikėjomės, kad jie nuo gynybos atliks aukštus perdavimus savo aukštam puolėjui. Žinojome, kad varžovų ginklas standartinės situacijos. Mes stengėmės gintis ir kontratakuoti. Kelis kartus pavyko. 

Nustebau, kad tiek daug lietuvių atvyko palaikyti. Stadione tikrai jautėme, kad Lietuva už mus ir tuo labai džiaugiuosi. Ačiū jiems."

Gynėjas Tadas Kijanskas:
(VIDEO)
„Malonu išvykoje sužaisti lygiosiomis. Tikėjomės, jog jei įmušime, išsivežti bent tašką. Tai ir pavyko. Turėjome ir sėkmės gynyboje, slovakai sukūrė daug progų. Galbūt kartais mums pritrukdavo ramumo, tačiau šiandien sąlygos neleido daug kurti. Parodėme komandinį charakterį. Matėsi, kad aikštėje yra komanda ir tai padėjo iškovoti tašką. Rezultatas turbūt atspindi rungtynių eigą.

Varžovai žaidė paprastai, aukštais perdavimais aukštiems puolėjams. Tik gaila, kad teisėjas nepamatė žaidimo ranka prieš jiems mušant įvartį. Jei būtų pavykę išlaikyti persvarą iki pertraukos, rungtynės antrajame kėlinyje galėjo pakrypti ir kitaip."

Saugas Mindaugas Kalonas: (VIDEO)
„Malonu, kai tavo indėlis į žaidimą duoda rezultatą. Atmosfera taip pat buvo puiki. Dėkoju aistruoliams iš Lietuvos, kad jų susirinko tiek daug. Aikštėje buvo sunku, varžovai turi aukšto lygio žaidėjų iš Anglijos, Italijos klubų. Bet prie jų žaidimo prisitaikėme. 

Rungtyniavome nuo gynybos ir organizavome kontratakas. Slovakai sukūrė daugiau progų, bet manau, kad rungtynės neatsitiktinai baigėsi lygiosiomis. Rezultatas pagal situaciją neblogas, tik gaila, kad neartėjame prie antrosios vietos." 

Puolėjas Deivydas Matulevičius: (VIDEO)
„Esame patenkinti iškovotu tašku, nors galėjome iškovoti ir tris. Pabaigoje šiek tiek pritrūko tikslumo ir laimės. Manau, jog rezultatas dėsningas. Jį lėmė tai, kad šiandien kovojome už Lietuvą, buvome kaip vienas kumštis, viena komanda. Išvykoje iškovotas taškas - visada gerai. Šiandien tikėjausi pasirodyti aikštėje ir stengiausi išnaudoti gautą šansą.“




NAUJAUSI KOMENTARAI

fule

  fule portretas
...atrodo,kad komanda nenori islost: kokie laimingi ,kad lygiosios!!!!

Vygis

Vygis portretas
Saunuolis Darvi :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių