Devyniese mačą baigę PSG šventė pergalę (rezultatai)

Prancūzijos „Ligue 1“ lygoje buvo užbaigtas 34 turas. Vėliausios rungtynės vyko tarp „Evian“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ klubų. Priminsime, kad kiek anksčiau „Evian“ po vienuolikos metrų baudinių eliminavo PSG iš Prancūzijos taurės („Coupe de France“), taigi dabar sostinės klubas norėjo atkeršyti. Jiems tas pavyko ir PSG po sunkios kovos laimėjo rezultatu 1-0.

Namuose žaidęs „Evian“ aktyviai pradėjo mačą ir per pirmas 15 minučių šeimininkai atrodė geriau. Visgi pirmi trys „Evian“ smūgiai į vartų plotą nepataikydavo.

Apie 17 minutę dvi neblogas progas turėjo Zlatanas Ibrahimovičius. Pirmasis švedo smūgis buvo atlaikytas, o kitą kartą puolėjas nepataikė į vartus.

Įpusėjus kėliniui PSG perėmė kamuolio kontrolę ir rengė atakas. Kai kurios iš jų buvo gražios, tačiau nevaisingos ir nepavojingos. Tik artėjant kėlinio pabaigai visai šalia vartų smūgiavo Ezequielis Lavezzi. „Evian“ iki pertraukos taip pat daugiau pavojingų atakų nesukūrė ir pirmajame kėlinyje įvarčių nebuvo.

Nuo antro kėlinio pradžios praėjus penkios minutės svečiams iš Paryžiaus pavyko įmušti pirmąjį mačo įvartį, kai po Christophe Jalleto perdavimo pasižymėjo argentinietis Javieras Pastore.

Sužaidus apie valandą PSG turėjo dar kelis gerus šansus. Iš pradžių Marco Verratti akrobatiniu smūgiu pataikė į varžovų vartų skersinį, o prie atšokusio kamuolio pirmas atsidūręs Z.Ibrahimovičius nepataikė į vartus.

Kitos atakos metu E.Lavezzi apsivarė vartininką ir turėjo puikią progą įmušti antrą mačo įvartį, bet argentinietis pataikė į, ant vartų linijos stovėjusį, „Evian“ gynėją.

Pats „Evian“ klubas sužaidus daugiau nei 70 minučių kelis kartus grasino PSG vartams. Salvatore Sirigu atlaikė pavojingą Danielio Wasso baudos smūgį, o po kelių minučių vartininkas atrėmė ir Sabero Khelifa smūgį iš arti.

„Evian“ po truputi pradėjo spausti PSG klubą, kuris nuo 82 minutės liko dešimtyje, kadangi antrą geltoną kortelę gavo Marco Verratti. Po šio epizodo į aikštę buvo išleistas Davidas Beckhamas, kuris turėjo sulėtinti žaidimo tempą, bet anglas mačo pabaigoje taip pat gavo raudoną kortelę.

Taigi „Evian“ iš paskutiniųjų stengėsi išlyginti rezultatą. Prie PSG vartų buvo keliamas ne vienas kampinis, tačiau „Saint-Germain“ komandai pavyko išlaikyti savo vartus „sausus“ ir iškovoti pergalę. Po jos klubas turi 73 taškus ir 9 taškais lenkia antroje vietoje esantį „Marseille“ klubą.

Kitame šios dienos mače vyko Rona derbis tarp Liono „Olympique“ ir „Saint-Etienne“ klubų, kuris pasibaigė taikiai 1-1.

Šiose rungtynėse „Lyon“ vartus saugojo jaunasis Anthony Lopesas, kuriam tai buvo debiutas „Ligue 1“ lygoje. Paminėsime, kad pagrindinis Liono vartų sargas Remy Vercoutre šeštadienio treniruotėje patyrė rimtą kelio raiščių traumą ir dėl jos jis nežais apie pusę metų.

Taigi vasarą „Lyon“ gali ieškoti naujo vartininko, tačiau šiandien puikiai pasirodė ir A.Lopesas. Jau rungtynių pradžioje vartininkas šaltakraujiškai atlaikė Pierre-Emericko Aubameyango smūgį. Vėliau vartininko neįveikė ir Brandao.

Kitoje aikštės pusėje dar įspūdingiau žaidė „Saint-Etienne“ vartininkas Stephane Ruffieras, kuris neįtikėtinai atlaikė Lisando Lopezo smūgį galva. Sužaidus beveik pusvalandį „Saint-Etienne“ išsiveržė į priekį kai po Yohano Mollo kampinio įvartį galva pelnė Kurtas Zouma.

Prieš pat pertrauką „Žaliųjų“ persvarą galėjo padidinti P.E.Aubameyangas, bet afrikietis smūgiavo šalia vartų.

Po pertraukos atsigavo „Lyon“ klubas, kuris iškart pradėjo spausti svečius. Tai davė naudos ir rezultatą 54 minutę išlygino Yoannas Gourcuffas, kuriam tai buvo tik antrasis sezono įvartis. Pirmąjį saugas įmušė dar pirmajame „Ligue 1“ ture.

Iki mačo pabaigos gerų progų turėjo abu klubai, bet komandų vartininkai gelbėjo savo vartus ir daugiau įvarčių šiose rungtynėse nebuvo. Po šių lygiųjų „Lyon“ (60 tšk.) išsaugojo trečią vietą, o „Saint-Etienne“ su 58 taškais liko ketvirtoje vietoje.

Svarbią pergalę iškovojo ir „Nice“ ekipa, kuri atsitiesė po praleisto įvarčio ir 3-1 nugalėjo „Troyes“ klubą. Dabar „Nice“ su 57 taškais užima 6 vietą.

34 turo rezultatai:

  • „Evian“ 0 – 1 PSG
  • 50‘ [0 – 1] Javier Pastore
  • 82‘ Marco Verratti (PSG) – raudona kortelė
  • 90‘ David Beckham (PSG) – raudona kortelė
  • „Lyon“ 1 – 1 „Saint-Etienne“
  • 29‘ [0 – 1] Kurt Zouma
  • 54‘ [1 – 1] Yoann Gourcuff
  • „Nice“ 3 – 1 „Troyes“
  • 20‘ [0 – 1] Mohamed Yattara
  • 34‘ [1 – 1] Renato Civelli
  • 45‘ [2 – 1] Dario Cvitanich
  • 77‘ [3 – 1] Luigi Bruins



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių