Cs.Laszlo tikisi uždegančio sirgalių palaikymo

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo teigė tikintis, kad rugsėjį dvikovoje su Slovakija kompaktiškame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Vilniuje žiūrovų laukia gera atmosfera. „Stengsimės prie tuo prisidėti ir kovingu komandos žaidimu“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė treneris.

Iš Lenkijos, kur stebėjo „EURO 2012“ rungtynes, trečiadienį grįžęs nacionalinės ekipos treneris su žurnalistais pasidalijo įspūdžiais apie mūsų būsimos varžovės Graikijos žaidimą.

Šią savaitę oficialiai paskelbta, kad Lietuvos rinktinė 2014 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų pirmąsias rungtynes su Slovakija rugsėjo 7 dieną žais Vilniuje, LFF stadione. Sostinėje oficiali futbolo rinktinės dvikova vyks po septynerių metų pertraukos.

„Žinau, kad tai bus naujiena mūsų futbolui. FIFA ir UEFA turi savo reikalavimus dėl stadionų, o LFF stadionas Vilniuje bus vienintelis, atitinkantis UEFA trečiąją kategoriją. Tikiuosi, šis stadionas kad mums atneš sėkmę“, - sakė Cs. Laszlo.

Jo nuomone, pabaigus rekonstrukciją stadionas bus labai patrauklus žiūrėti futbolą. „Čia tribūnos arti aikštės ir tai sukuria gerą futbolo atmosferą. Stengsimės, kad prie to prisidėtų ir aistruolius užvestų kovinga, pergalės siekianti komanda.“

Abonementais į rinktinės namų rungtynes LFF planuoja pradėti prekiauti kitą savaitę, o bilietus bus galima įsigyti rugpjūčio antroje pusėje.

Vėlų trečiadienio vakarą rinktinės treneris grįžo iš Vroclavo, kur stebėjo „EURO 2012“ A grupės rungtynes tarp Čekijos ir Graikijos komandų (2:1). Graikai rugsėjį bus mūsiškių varžovai antrose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.

„Svarbu pamatyti ir paanalizuoti būsimus varžovus. Jau stebėjau slovakų rungtynes prieš olandus ir turiu kitų rungtynių įrašą. Taip pat mačiau bosnius žaidžiant su brazilais. Iki rugsėjo noriu išvysti, įvertinti visus oponentus ir kuo geriau pasiruošti“, - aiškino Cs. Laszlo.

Jo teigimu, kaip ir kiekviena komanda šiame čempionate, graikai kiekvienose rungtynėse kovoja dėl pergalės ir lieka ištikimi taktiniam išsidėstymui 4-3-3.

„Tik vienas siurprizas buvo tas, kad Georgios Samaras atsitraukė į kraštą, o Theofanis Gekas žaidė centro puolėju. Tai komanda su daug patyrusių žaidėjų. Tik sunkiau sekasi jaunesniems,- pasakojo strategas - Graikai turi problemų gynyboje, kai praranda kamuolį nespėja persigrupuoti. Saugai viduryje palieka nemažai erdvės. Įvarčius jie daugiausiai praleido pro kairįjį gynybos kraštą. Stengsimės tuo pasinaudoti.“

Treneris tuo pačiu pripažino, kad galutines išvadas apie varžovą daryti dar anksti - tai gali priklausys ir nuo galutinių čempionato rezultatų„ “Nežinome, ar jie pasiliks visus veteranus, ar pasikvies daugiau jaunų žaidėjų. Jei graikai iškris po grupių etapo, tikėtina, kad atsiras spaudimas daryti permainas komandoje."

Šeštadienį Cs. Laszlo vyks į Varšuvą stebėti paskutinių A grupės rungtynių Graikijos ir Rusijos. Dar pora pirmenybių dvikovų strategas planuoja stadione stebėti prasidėjus atkrintamosioms kovoms. "Man, kaip treneriui, taip pat svarbu pasisemti idėjų, kurias galėsiu panaudoti savo darbe. Galbūt pamatysiu tai, ko iki šiol nežinojau, - sakė futbolo specialistas.

Grįžęs iš Lenkijos rinktinės vairininkas tikisi sekmadienį suspėti pamatyti ir „General Financing A lygos“ rungtynes tarp Vilniaus MFD „Žalgirio“, kur žaidžia daug rinktinės kandidatų, ir kitos sostinės komandos REO.

Liepos mėnesį Cs. Laszlo žada pasiimti tik trumpas atostogas pasimatyti su tėvais, nes vėliau laukia pasiruošimas paskutinei repeticijai su rinktine - kontrolinės rungtynės su Makedonija. Šiai dvikovai treneris tikisi pamatyti beveik stipriausią sudėtį.

„Esu optimistas, tačiau Marius Stankevičius dėl traumos mums veikiausiai negalės padėti. Tačiau tikiuosi, kad rinktinėje bus su rusais nežaidę senbuviai - Deividas Šemberas, Tomas Danilevičius, Edgaras Česnauskis, Žydrūnas Karčemarskas. Lauksiu ir Mariaus Žaliūko - atidžiai seku jo situaciją, nes “Hearts„ klube vasarą galimos permainos. Nepamiršiu ir tų jaunų žaidėjų, kurie debiutavo rinktinėje“, - dėstė treneris.

Su Makedonijos rinktine lietuviai susitiks rugpjūčio 15 dieną Skopjėje. Rugsėjo 7-ąją Vilniuje mūsiškių laukia atrankos rungtynes su Slovakija namuose, o po keturių dienų -išvykos rungtynės Graikijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių