B.Zelkevičius: A lygoje „Ekranui“ bus nelengva

Benjamino Zelkevičiaus nuomone, Lietuvos futbolo čempiono Panevėžio „Ekrano“ kelias šį sezoną nebus toks lygus, kaip įsivaizduoja daugelis.

Futbolo trenerio Benjamino Zelkevičiaus teigimu, maniežuose prasidėjusio Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynės - tarsi pasirengimo sezonui tęsinys. Pasak patyrusio specialisto, tikrasis komandų jėgų balansas ir įdirbis išryškės, kai varžybose persikels į stadionus.

Dar neprasidėjus sezonui Panevėžio „Ekranui“ buvo kabinami čempionų vainikai. B.Zelkevičiaus nuomone, „Ekrano“ kelias šį sezoną nebus toks lygus, kaip įsivaizduoja daugelis, o dėl čempionų vardų su panevėžiečiais kausis dar 2 ar net 3 ekipos.  Tarp jų - ir Vilniaus „Vėtra“, iš kurios prieš pirmenybių startą buvo atimti 6 taškai. „Dėl čempionų titulo kovos 3-4 komandos, o kitos ekipos bus pajėgios įtakoti lyderių kovą. Didžiausią konkurenciją „Ekranui“ sudarys „Sūduva“. Marijampoliečiai visuomet labai principingi. Labai gaila, kad „Vėtra“ sezoną pradėjo turėdama 6 taškų deficitą. Tai komanda, kuri pernai vienintelė palaikė tarptautinį Lietuvos klubinio futbolo prestižą. Rungtynės su „Fulham“ priminė senus laikus, kai visiems vilniečiams futbolo mačai sukeldavo emocijas. Gaila, kad „Vėtra“ sezono pradžioje turės kapstytis dugne, bet nepaisant to ir to, kad „Vėtra“ gerokai atjaunėjusi, vilniečiai, manau, bus sugebės pakovoti dėl aukščiausių vietų“, - portalui sportas.info teigė B.Zelkevičius.

Galimybių pakovoti dėl aukštesnės vietos ant podiumo, pasak B.Zelkevičiaus, turi iš „Šiauliai“ bei Vilniaus FMD „Žalgiris“, nors pastarosios komandos perspektyvas specialistas vertina atsargiau. „Norėtųsi, kad „Žalgiriui“ sektųsi. Dabar komanda dėmesio centre, emociniame pakilime, daug entuziazmo, bet kiekvienas pakilimas būna laikinas“, - dėstė B.Zelkevičius.

Treneris pažymėjo, kad intriga pirmenybėse bus dėl to, jog komandų pajėgumas labai vienodas, tačiau problema, kuri buvo aktuali ir ankstesniais metais, šį sezoną bus dar labiau pastebima - stigs aukšto lygio futbolo. „Padidinti komandų skaičių ir išplėsti geografiją naudinga futbolo ir lygos populiarinimo prasme, bet meistriškumo tai nepakelia. Priešingai - sumenkina žaidimo kokybę. Lietuvoje tiesiog nėra tiek daug aukštos kvalifikacijos futbolininkų, kad užtektų visoms komandoms“, - kalbėjo B.Zelkevičius.


Šiame straipsnyje: ZelkevičiusA lygafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių