B.van Marwijkas: žinau, kaip įveikti vokiečius

Olandijos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Bertas van Marwijkas pripažįsta, kad jo komanda jaučia įtampą prieš šio vakaro dvikovą su vokiečiais Charkove.

Vienomis iš „Euro 2012“ favoričių laikytos komandos pirmajame ture nedemonstravo tokio žaidimo, kokio iš jų tikėjosi futbolo gerbėjai. Įprastai galingai žaidžiantys vokiečiai tik minimaliu skirtumu (1:0) įveikė portugalus, o kūrybišku puolimu garsėjantys olandai nesugebėjo įmušti danams ir turėjo pripažinti pralaimėjimą 0:1.

Ne pačioje patogiausioje situacijoje B arba „mirtininkų“ grupėje atsidūrę olandai šiandien privalo įveikti vokiečius, jeigu nori patys spręsti savo likimą. Komandos treneris ir žaidėjai gavo daug kritikos savo šalyje po pralaimėjimo danams. Jie žino, kad pralaimėjimas savo aršiausiems varžovams praktiškai reikštų jiems čempionato pabaigą.

Įtampa komandoje išaugo dar labiau, kai keli jos žaidėjai pareiškė esą nepatenkinti savo vaidmeniu komandoje. Be to, rinktinės treneris sulaukė kelių pasiūlymų atsistatydinti po rungtynių su Danija. „Žinoma, atmosfera komandoje yra įtempta. Po pralaimėjimo ir prieš tokias svarbias rungtynes ji ir bus įtempta“, - situacijos nedramatizavo B.van Marwijkas.

Trenerio manymu, tokie dirgikliai, kurie komandos viduje sukelia nepasitenkinimą ir pykčius, gali pasitarnauti teigiamai ir padidinti žaidėjų motyvaciją.

Kalbėdamas apie tai, kaip įveikti Vokietiją, B.van Marwijkas nenorėjo atskleisti savo taktinių paslapčių. „Kaip juos įveikti? Aš jums to nepasakysiu, nes tai pasakysiu savo komandai. Vokiečiai yra labai stiprus, bet mes galime juos įveikti“, - sakė jis.

Vokietijos rinktinė šiuo metu yra iškovojusi 12 pergalių iš eilės, o Olandijos rinktinei tai bus bene svarbiausias susitikimas per pastaruosius dvejus metus. Olandijos ir Vokietijos rinktinės susitikts šįvakar, 21.45 val., Charkove.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių