Anglijoje trenerių kaita kainavo 100 mln. svarų

Lygos Trenerių Asociacijos (LMA) paskelbti duomenys rodo, kad praėjusį sezoną Anglijos klubai išleido virš 100 milijonų svarų sterlingų vien todėl, kad keitė savo komandos trenerius.

Milžinišką sumą, už kurią būtų galima įsigyti du Fernando Torresus, sudaro įvairios piniginės kompensacijos už kontrakto nutraukimą, teisėti atlyginimai ir „dvigubi kontraktai“, kai tą patį mėnesį algą gauna ir atleistas, ir naujasis treneriai.

„Norime pasiekti, kad treneriai nebūtų svarstomi atsižvelgiant į paskutinius tris komandos rezultatus. Jei klubas pradeda demonstruoti prastą formą, kaip tik reikėtų skatinti trenerius, o ne juos mesti lauk“, - teigė LMA generalinis direktorius.

LMA duomenimis, praėjusį sezoną atleisti treneriai vidutiniškai net neišdirbdavo toje komandoje nė vienerių metų. Palyginti su prieš dvejus metus vykusiu sezonu, situacija pablogėjusi.

Turbūt daugiausiai diskusijų sukėlę trenerių pakeitimai buvo: Kenny Dalglishas vietoj Roy’aus Hodgsono („Liverpool“) ir Andre Villas-Boasas vietoj Carlo Ancelotti (Londono „Chelsea“).

Tuo tarpu šiuo metu bene daugiausiai kalbama apie Londono „Arsenal“ klubo vyriausiojo trenerio Arsene‘o Wengero atleidimą, kurio, panašu, komandos vadovybė, net ir esant blogiems rezultatams, atleisti minčių neturi.


Šiame straipsnyje: futbolasanglija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių