Žuvies produktų gamintojai atsigavo po gaisro

Pernai gaisrą išgyvenusi „Vičiūnų grupės" įmonė „Plungės kooperatinė prekyba" atsigavo ir jau gali pasigirti naujais pasiekimais.

„Plungės kooperatinė prekyba" pernai į Vakarų Europą eksportavo daugiau nei 31.4 tūkst. tonų produkcijos, iš jų 16 tūkst. tonų surimio gaminių. Tai sudarė 92 proc. visų Lietuvoje įmonės pagamintų surimio produktų. Iš viso „Plungės kooperatinės prekybos" eksporto vertė pernai buvo 271,9 mln. litų. Lyginant su 2006 metais, „Vičiūnų grupės" įmonėse pagaminto surimi pardavimai išaugo 10 procentų.

„Taip išaugę rezultatai mus itin džiugina. Juk praėjusių metų rugpjūčio mėnesį surimio gamybiniame ceche Plungėje kilo gaisras, kuris bendrus gamybinius grupės pajėgumus sumažino 8 proc. Tačiau sugebėjome padaryti gamybinius procesus efektyvesnius, reorganizuoti juos, optimizuoti asortimentą bei perkelti gamybą į surimio fabriką Sovetske Kaliningrado srityje", - teigė „Vičiūnų grupės" pagrindinis akcininkas ir valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Prancūzijoje, garsėjančioje itin paplitusiomis surimio produktų vartojimo tradicijomis, parduodama 46 procentų visos „Plungės kooperatinės prekybos" į Vakarų Europą eksportuojamos surimio produkcijos, Ispanijoje - 16 proc., Italijoje - 14 proc., Belgijoje - 8 proc. Skandinavijos rinkoje daugiausia parduodama Suomijoje - 59 proc. ir Danijoje - 27 proc. Centinėje Europoje daugiausia produkcijos yra parduodama Čekijoje ir Lenkijoje, atitinkamai 29 ir 27 proc.

Dainoro Luko nuotr.

„Vičiūnų grupės“ žuvies surimio gamybos cechas Plungėje



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių