Žiemos atostogos brangsta

Lietuviai kratosi pigių užsienio viešbučių ir geriau sumoka brangiau, bet atostogas patogiai leidžia 4-5 žvaigždučių viešbučiuose.

Vis dar nėra populiarios ir kelionės išsimokėtinai. Jas perka nebent norintieji itin brangiai kainuojančios egzotinės kelionės, pirmadienį informuoja dienraštis "Lietuvos žinios"

Nors kelionių pardavėjai teigia, kad kol kas žmonės daugiau domisi nei perka, tačiau jau ir dabar, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pardavimas padidėjo 30-50 proc.

Lyginant šių metų išankstinio žiemos sezono pardavimo rezultatus su pernai, matyti, kad vidutinė poilsinės kelionės kaina padidėjo 10 procentų. Tai esą lėmė klientų noras gyventi komfortiškuose, aukštesnės klasės viešbučiuose.

Anksčiau populiarūs buvę 3 žvaigždučių viešbučiai šiuo metu sudaro itin mažą pardavimo dalį.

Anot kelionių organizatorių, kasmet daugėja slidinėjimo entuziastų. Nemaža jų dalis keliones organizuojasi savarankiškai, t. y. iš kelionės agentūros perka vieną konkrečią paslaugą - dažniausiai apgyvendinimą. Naujuosius metus lietuviai dažniausiai linkę sutikti šiltuosiuose kraštuose.

Pastebima, kad labai daug lietuvių organizuoja keliones savarankiškai, o per agentūras ir kitais kanalais ieško, kur galima apsistoti palankiausiomis kainomis.


Šiame straipsnyje: atostogosslidinėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių