Žemdirbiams - garantijos už 107,6 mln. litų

Per aštuonis mėnesius Žemės ūkio paskolų garantijų fondas kredito įstaigoms už žemdirbiams, kaimo verslininkams ir žemės ūkio produktų perdirbėjams išduotus 181,6 mln. litų kreditų suteikė 354 garantijas už 107,6 mln. litų.

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, suteiktų garantijų suma išaugo beveik 10 proc. Kreditų gavėjams, projektus numatantiems įgyvendinti pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemones, buvo suteikta net 50 proc. daugiau garantijų negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Įgyvendindami investicinius ar trumpalaikius projektus, kreditais su garantijomis daugiausiai naudojasi ūkininkų ūkiai - jie sudaro tris ketvirtadalius visų fondo klientų. Garantijos taip pat teikiamos žemės ūkio bendrovėms, kooperatyvams, kitoms žemės ūkio įmonėms ir žemės ūkio produktų perdirbėjams.

Ūkininkai dažniausiai plėtoja augalininkystės ir gyvulininkystės veiklą, įsigyja žemės ūkio technikos, žemės ūkio paskirties žemės, kredito lėšos naudojamos naujų pastatų statybai ar jų rekonstrukcijai. Trumpalaikiam turtui įsigyti skiriama beveik 10 proc. visų kreditų.

Daugiausiai kreditų su garantija šiemet išdavė DnB NORD bankas - 39,1 proc. visų suteiktų kreditų su garantija. „Hansabankas" išdavė 16 proc. visų kreditų su garantija, SEB bankas - 11,6 proc., „Parex" bankas - 10,4 proc., bankas „Snoras" - 9,3 proc. Žemdirbiai ir kaimo verslininkai taip pat aktyviai skolinosi ir iš kitų kredito įstaigų bei kredito unijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių