Žemdirbiai dalins pieną nemokamai

Žemdirbiai rengia pieno akciją, kurios metu bus dalijamas pienas miestų gyventojams.

Akciją organizuoja Lietuvos pieno gamintojų ir Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos, žemės ūkio rūmų ir Lietuvos ūkininkų sąjunga.

Visi pieno gamintojai ir žemdirbiai kviečiami dalyvauti akcijoje: akcijai paremti organizatoriai prašo pervesti bent po vieną litą nuo vienos auginamos karvės.

Kaip teigia akcijos organizatoriai, pradėjus blogėti situacijai pieno rinkoje verslo „partneriai" (perdirbėjai ir prekybininkai) visas krizės pasekmes sudėjo ant žemdirbių pečių - 30 ir daugiau proc. sumažindami pieno supirkimo kainas.

Pieno perdirbėjai teisinasi, kad tokios situacijos priežastis - mažos pieno produktų eksporto kainos, o pieno Lietuvoje pagaminama per daug ir pusę pieno produktų reikia eksportuoti.

„Tačiau šiuo atveju atsakomybę turėtų prisiimti Vyriausybė, kuri ragino žemdirbius plėtoti pieno ūkius, didinti pieno gamybą. Į mūsų raginimus bent laikinai apriboti prekybinius antkainius ir įmonių pelningumus - jokio atsako", - teigia žemdirbių atstovai.

Žemdirbiai, nemokamai dalindami pieną, nori atkreipti dėmesį į pieno rinkoje susidariusią situaciją ir paraginti valdžią priimti žemės ūkiui palankius sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių