Žaislais prekiaujančioje bendrovėje - atlyginimai vokeliuose

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais atliko patikrinimą žaislų importu ir prekyba užsiimančios Vilniuje registruotos uždarosios akcinės bendrovės Kauno padalinyje.

Tikrinimo metu buvo nustatyta, kad Kauno padalinio vadovas įmonės darbuotojams mokėjo neoficialius atlyginimus pagal žiniaraštį, neįtrauktą į bendrovės buhalterinę apskaitą. Padalinio vadovas pats skaičiuodavo, kokiam darbuotojui ir kokią vokeliuose mokamą sumą reikia sumokėti kiekvieną mėnesį.

Pinigų suma priklausydavo nuo darbuotojo dirbtų valandų skaičiaus ir nuo pardavimų rezultatų. Pagal rastą žiniaraštį nustatyta, kad darbuotojams neoficialiai būdavo mokama nuo 600 iki 1 tūkst. litų. Pinigus padalinio vadovui, pagal jo pateiktus duomenis, perduodavo bendrovės direktorius.

Netikėto patikrinimo metu pareigūnų užkluptas padalinio vadovas 8 darbuotojams jau buvo sumokėjęs apie 7 tūkst. litų vokeliuose. Be to, dar apie 11 tūkst. litų buvo rasta paruoštų sumokėti.

Padalinio darbuotojai patvirtino, kad gauna atlyginimus vokeliuose jau 9 mėnesius, o oficialus atlyginimas mokamas pervedant pinigus į asmenines banko sąskaitas.

FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo bendrovės direktoriui ir padalinio vadovui pareiškė įtarimus. Atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno miesto apylinkės prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių