Žadama apmokestinti galingas transporto priemones

Seimas svarstys siūlymą įvesti mokesčius už brangias ir galingas transporto priemones.

72 Seimo nariai antradienį balsavo už tai, kad būtų svarstomas Mokesčio už transporto priemones įstatymo projektas. Prieš tai buvo 16, susilaikė 34 parlamentarų.

Projekte numatoma apmokestinti jachtas, lėktuvus, galingesnius nei 150 kilovatų ir per pastaruosius dešimt metų registruotus automobilius bei galingesnius negu 50 kilovatų motociklus.

Pagal projektą, apmokestinamiems automobiliams ir motociklams bus taikomas 0,5 lito už vieną kilovatą vidaus degimo variklio galios mokesčio tarifas per kalendorinį mėnesį. Burinėms jachtoms taikomas 30 litų už burinės jachtos gabaritinio ilgio metrą per kalendorinį mėnesį, jei jos ilgis viršija 10 gabaritinių ilgio metrų ir jei ji nėra skirta ūkinės komercinės veiklos pajamoms uždirbti. Bendrosios aviacijos orlaiviams, išskyrus oro balionus, taikomas 0,3 lito už vieną maksimalios kilimo masės kilogramą mokesčio tarifas už kalendorinį mėnesį.

Tai vienas iš vadinamųjų „prabangos mokesčių“, kuriuos valdantieji konservatoriai siūlo įvesti, gelbėjant skylėtą valstybės biudžetą.

Jeigu jis bus įvestas, tokį mokestį reikės sumokėti kasmet iki gruodžio 15 dienos.

Antradienį Seimui dar bus teikiamas pasiūlymas apmokestinti brangesnį nei 1 milijono litų vertės nekilnojamąjį turtą.

Tikimasi, kad iš visų vadinamųjų „prabangos mokesčių“ į biudžetą bus surinkta iki 100 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Prabangos mokestismokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių