Žada paramą, jei įmonės pačios mokys žmones

Lietuvos darbo birža ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Seimui rengia įstatymų pataisas, pagal kurias įmonės galėtų gauti paramą darbuotojams mokyti ir naujiems žmonėms įdarbinti.

Iki šiol bendrovės už norinčiųjų įsidarbinti pas jas mokymus didesnės paramos negaudavo - kvalifikacijos kėlimo ir profesinio rengimo funkcijos buvo atiduotos Darbo rinkos mokymo tarnybai, kurią šiuo metu rengiamasi naikinti, rašo "Verslo žinios".

Pirmasis žingsnis, kurį planuojama žengti, jei Seimas pritars įstatymų pakeitimams, - nuo spalio 1 dienos bus atvertos durys mokymų ir įdarbinimo bendrovėms teikti mokymo paslaugas. Tikimasi, kad rudeninėje sesijoje bus priimti ir įstatymų pakeitimai, leidžiantys įmonėms pačioms rengti darbuotojus ir gauti paramą.

"Iki šiol privačios įmonės galėjo teikti tik profesinio rengimo mokymus ir nevalstybinėms organizacijoms atitekdavo ne daugiau kaip 10 proc. visų bedarbių mokymų. Didžioji rinkos dalis priklausė darbo mokymo centrams. Tikimės, kad priėmus įstatymus padėtis keisis", - skaičiavo Lietuvos darbo biržos direktoriaus pavaduotojas Albertas Šlekys.

Preliminariais vertinimais, kartu su ES lėšomis, vien teikiant papildomas paslaugas (neskaičiuojant įdarbinimo) privačioms bendrovėms teks 15-20 mln. litų užsakymų per metus.


Šiame straipsnyje: parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių