„Westinghouse“ savo pasiūlymą investuoti į Visagino AE pristatys ketvirtadienį

JAV-Japonijos kompanijos "Westinghouse" atstovai savo pasiūlymą investuoti į Visagino atominę elektrinę (AE) Lietuvoje pristatys ketvirtadienį.

Ketvirtadienį "Westinghouse" delegacija susitiks su premjeru Andriumi Kubiliumi, naujosios AE projekto įgyvendinimo komisija, regioninių branduolinės jėgainės statybos partnerių - Estijos, Latvijos ir Lenkijos atstovais, Europos Komisijos atstovais, pranešė premjero spaudos tarnyba.

"Visagino AE projektas yra vystomas pagal grafiką, šią savaitę, kaip ir buvo numatyta, vienas iš potencialių strateginių investuotojų – "Westinghouse" bendrovė - pristatys pasiūlymą šio regioninio projekto dalyviams, - pranešime spaudai sakė A.Kubilius.
Su premjeru susitiks ir į Lietuvą atvyksiantis "Toshiba" korporacijos vyresnysis viceprezidentas bei jai priklausančios "Power Systems Company" prezidentas Yasuharu Igarashi.

Pasak A.Kubiliaus, potencialaus strateginio investuotojo į Visagino AE aukšto rango pareigūnų vizitas rodo, kas projektas yra vertinamas labai rimtai ir atsakingai.
"Westinghouse Electric Company" nuo 2006 metų priklauso "Toshiba Corporation", kurios metinė apyvarta siekia 170 mlrd. litų.

Pasiūlymus investuoti į Visagino AE pateikė Japonijos ir JAV konsorciumas "Hitachi GE Nuclear Energy" bei JAV-Japonijos kompanija "Westinghouse Electric Company".
"Hitachi" prezidentas Hiroaki Nakanishi savo pasiūlymą Vilniuje pristatė praėjusį ketvirtadienį.

Energetikos ministro Arvydo Sekmoko teigimu, parengiamieji naujos AE darbai turėtų prasidėti 2012 metais, realios statybos - 2014 metais. Siekiama, kad nauja AE Visagine pradėtų veikti 2020 metais.
Lietuva, pasak A.Sekmoko, turi valdyti ne mažiau kaip 34 proc. akcijų būsimoje jėgainėje.

Naują atominę jėgainę Lietuva kartu su Latvija, Estija ir Lenkija ketina statyti šalia nebeveikiančios Ignalinos atominės elektrinės šiaurės rytų Lietuvoje - ji galutinai uždaryta 2009-ųjų pabaigos.

"Westinghouse Electric Company", kurios centrinė būstinė JAV, yra viena iš civilinės branduolinės energetikos technologijų lyderių pasaulyje, populiariausių PWR (suslėgto vandens) reaktorių koncepcijos autorė. Daugiau nei pusė pasaulyje veikiančių (tarp jų - JAV, Korėjoje, Slovėnijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse) pramoninių reaktorių yra pagaminti šios bendrovės sukurtos technologijos pagrindu. Bendrovės veikla apima branduolinių technologijų, branduolinio kuro, automatizavimo sistemų branduolinėms elektrinėms bei kitas paslaugas branduolinės energetikos srityje.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kubiliau

kubiliau portretas
samdyk wiliamsa!!! neprileisk ivano prie atomo :)))

pats matyt esi ivanas

pats matyt esi ivanas portretas
prie ko cia wiliams prie ko cia ivanas?

666

666 portretas
lai ciuozia ji na*** su savo pasiulmais . as uz svaria lietuva ir zmoniu geresni gyvenima ,. Tuo tarpu prezidente ir kiti pries lietuva be atomo ir zmoniu idarbinimu svarios elektros gamybos sektoriuje .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių