„Western Union“ Lietuvoje sukūrė 460 darbo vietų

Pasaulinė grynųjų pinigų perlaidų lyderė "Western Union", ketvirtadienį Vilniuje oficialiai atidariusi Europos regiono operacijų centrą (EUROC), teigia pasirinkusi Lietuvą dėl stabilios ekonominės padėties ir kvalifikuotų žmonių.

"Pasirinkome Lietuvą, nes mes ieškojome optimalios aplinkos - aukštos kvalifikacijos žmonių, išsilavinusių, ir tai mes radome. Mes taip radome stabilią ekonominę padėtį. Finansine parama buvo labai svarbi, bet tai nebuvo pagrindinis veiksnys", - spaudos konferencijoje Vilniuje ketvirtadienį sakė "Western Union" Centrinės ir Rytų Europos regiono vadovas Konradas Olszanieckis.

Anot jo, kompanija jau investavo daugiau nei planavo ir neturi planų dar augti. Bendrovė centre jau įdarbino 460 darbuotojų.

Ūkio ministras Rimantas Žylius kalbėjo, kad "Western Union" centro atidarymas turi daug didesnę reikšmę nei vien darbo vietų įsteigimas.

"Tai yra dar vienas parodymas, kaip Lietuva keičiasi. Tokių simbolinių žingsnių mes matysime daugiau", - sakė ministras.

Investuotojų pritraukimu į Lietuvą besirūpinančios viešosios įstaigos "Investuok Lietuvoje" vadovas Mantas Nocius sakė, kad "Western Union" atidarymas yra tokia investicija, kokių labiausiai siekia pritraukti Lietuva.

"Atlyginimas yra gerokai didesnis nei šalies vidurkis, sukurtos darbo vietos yra aukštos pridėtinės vertės", - sakė M.Nocius.

Pasak "Western Union", EUROC centre dirba pinigų plovimo prevencijos, operacijų, klientų aptarnavimo ir kitų sričių specialistai, kurie aptarnauja "Western Union" agentus ir klientus Europoje, NVS, Šiaurės Amerikoje, Vidurio Rytuose ir Afrikoje.

Pastaruoju metu aktyviai specialistų ieškojusi "Western Union" įsikūrė "Beta" verslo centre Vilniuje šalia "Siemens" arenos. Tame pat verslo centre nuo gruodžio veikia ir SEB bankas.

"Western Union" gaus valstybės paramą: 5 mln. litų - centro darbuotojų mokymams, 1,5 mln. litų - kaip "tiesioginę subsidiją" už naujas darbo vietas. Pati "Western Union" per pirmuosius trejus veiklos metus turėtų investuoti dar 20,8 mln. litų.

Ketinimų protokolą dėl centro Lietuvoje Ūkio ministerija ir "Western Union" pasirašė pernai gegužę. "Western Union" paslaugas teikia daugiau nei 200 šalių, jos akcijos kotiruojamos Niujorko vertybinių popierių biržoje NYSE.



Šiame straipsnyje: Western Union

NAUJAUSI KOMENTARAI

uhgu

uhgu portretas
o kaip loviniai dziaugiasi is gigantu otkatus gave ir smulkiuosius suzlugde

jei

jei portretas
kiekvieną nedidelę naujai kuriančia įmonę valstybė patemtų negrąžintina subsidija maždaug 100 tūkstančių litų, tai būtų sukurta ne toks šudinas skaičius 460 darbo vietų, o dešintys tūkstančių darbo vietų...kubiloidas debiloidas ir vėl mąsto ne tuo galu :))

....

.... portretas
svarbiausia komentuojantys mąsto tuo galu, ypač komentaruose
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių