Vyriausybė vertins valdininkų turto pagrįstumą

Valstybinė mokesčių inspekcija patikrino daugiau nei 100 tūkst. asmenų, privalančių deklaruoti savo pajamas ir turtą, deklaracijas. Patikrinimo tikslas – įvertinti valstybės tarnautojų, muitinės ir valstybės sienos pareigūnų pajamų pagrįstumą per mokestines ir antikorupcines rizikas.

Premjero A. Kubiliaus pavedimu Antikorupcinė darbo grupė, vadovaujama Ministro Pirmininko patarėjo Gintaro Kalinausko, ketvirtadienį organizuoja pasitarimą Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Posėdyje bus pristatyta atlikto tyrimo analizė ir pateiktas valstybės tarnautojų ir statutinių pareigūnų pajamų bei turto deklaracijų vertinimas, nustatant pajamų deklaravimo ir mokesčių vengimo riziką. Pasitarime taip pat dalyvaus Specialiųjų tyrimų tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovai.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas muitinės ir valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų deklaracijų pagrįstumui.

Be to, pasitarime bus aptarti klausimai, kaip organizuoti ir koordinuoti visų institucijų  bendrą darbą, siekiant, kad valstybės tarnautojai bei pareigūnai, gyvenantys ne pagal pajamas ar neteisėtais būdais gaunantys lėšų, sulauktų baudžiamosios ar griežtos tarnybinės atsakomybės, arba tokių asmenų atžvilgiu būtų pradėti mokestiniai tyrimai ir išieškomos baudos.


Šiame straipsnyje: turtasvaldininkaipareigūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių