Vyriausybė turės pasiaiškinti Seimui dėl deklaravimo nesklandumų

Seimo Ekonomikos komiteto vadovas piktinasi didelėmis problemomis šiemet deklaruojant pajamas ir ragina Vyriausybę dėl to pasiaiškinti.

Antradienį išplatintame pranešime Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos atstovas Dainius Budrys tvirtina, kad Vyriausybė, Finansų ir Socialinės apsaugos bei darbo ministerijos turėtų pasiaiškinti Seime dėl žmones erzinančios situacijos, kuri susidarė pildant pajamų deklaracijas už 2009 metus.

"Privalomojo sveikatos draudimo įmokų apskaičiavimo tvarka, kartu su nekoordinuotu „Sodros“ duomenų pateikimu sukūrė bereikalingą erzelį", - įsitikinęs D.Budrys.

Anot jo, neturintys pajamų bedarbiai padaromi skolininkais, turinčiais primokėti po 72 litus per mėnesį už tai, kad tiesiog egzistuoja, dalis žmonių gauna informaciją, kad „Sodra“ duomenis pateiks kažkada vėliau ir jie galbūt nebebus skolingi, nors taip rodo preliminariosios deklaracijos, parengtos Valstybinės mokesčių inspekcijos elektroninėje sistemoje.

"Nejaugi deklaracijų teikimas buvo tokia pat staigmena, kaip pavasaris arba pirmadienis? Daug neaiškumų iškilo ir su neapmokestinamojo pajamų dydžio taikymu“, - teiraujasi Seimo narys.

Anot D.Budrio, būtina kuo skubiau taisyti klaidas, jei jos tikrai atsirado "skubiai, konvejeriu priimant mokesčių sistemą pertvarkančius įstatymus bei poįstatyminius aktus".

„Sėdėti išpūstais žandais ir mėginti vaizduoti, kad viskas padaryta labai gerai - neprotinga, nesolidi ir nesąžininga pozicija. Čia kalbama ne tik apie konkrečios Vyriausybės ar Seimo daugumos, atskirų politikų autoritetą. Chaosą ir žmonių pyktį kelianti apmokestinimo ir deklaravimo tvarka yra labai bloga reklama bet kokiems investuotojams“, - mano parlamentaras.


Šiame straipsnyje: deklaravimasBudrys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių