Vyriausybė skolą pensininkams žada grąžinti iki 2012 – ųjų vidurio

Vyriausybė iki 2012-ųjų vidurio žada grąžinti neišmokėtas pensijas dirbusiems pensininkams, kurie jas mažesnes gavo nuo 1995-ųjų.

Kada ir kaip kompensuoti nuo šių metų sumažintas dirbančiųjų pensijas, žadama spręsti vėliau, praneša LTV informacinė laida „Šiandien“.

Dirbusiems pensininkams ne visa pensija mokėta nuo 1995-ųjų iki 2002-ųjų. Vėliau Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad tai buvo padaryta nepagrįstai, Seimas priėmė sprendimą nesumokėtą dalį pensininkams kompensuoti.

Vyriausybė sunkmečiu atidėtą skolą grąžinti žada iš jau kitąmet planuojamo pilnesnio privatizavimo fondo.

„Iki 2012 birželio yra realu, galima sukaupti ne mažiau kaip 300 mln. Lt Privatizavimo fonde ir tas lėšas panaudoti“, – sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Anksčiau neišmokėtoms pensijoms kompensuoti žadama skirti didžiąją šio fondo dalį – apie 260 mln. Lt.

„Įstatymas įpareigoja vėl pradėti šitą procesą 2012 metais, todėl reikės pasistengti sukaupti tas lėšas iš vieno ar kito turto privatizavimo. Čia galima ir apie nekilnojamąjį turtą kalbėti, kurio tikrai turime perteklių, nebūtinai apie akcijų paketus“, – teigė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Premjeras tikina, kad nebus pamiršti ir dabar dirbantys pensininkai, kuriems pensijos iki 70 proc. buvo mažintos nuo šių metų.

„Neturėtume galvoti, kad dabar yra koks nors prioritetas teikiamas anksčiau sumažintoms dirbančiųjų pensijoms arba dirbantiems asmenims, kuriems pensijos iš viso nebuvo mokamos. Tiesiog vienus procesus nusprendėm pradėti šiek tiek anksčiau, kitus vėliau pradėsim“, – tvirtino Premjeras Andrius Kubilius.

Teisės aktus, kaip ir kada kompensuoti sumažintas dabar dirbančiųjų pensijas, ketinama priimti kitų metų viduryje.


Šiame straipsnyje: pensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių