Vyriausybė siūlo griežtinti neatsakingą greitųjų paskolų teikimą

Seimo rudens sesijoje Vyriausybė ragina Seimą svarstyti jos pateiktą Vartojimo kredito įstatymo projektą, kuriame numatytas ir greitųjų kreditų reglamentavimas.

Vartojimo kredito įstatymas reglamentuotų ir greitųjų kreditų teikimo sąlygas bei informavimo apie jas reikalavimus, kredito davėjų ir kredito tarpininkų pareigas ir atsakomybę teikiant vartojimo kreditus bei tikrinant kredito gavėjų mokumą, kredito davėjų bei kredito tarpininkų priežiūrą.

Kartu Vyriausybė ragina ir pačius gyventojus skolintis atsakingai, įvertinus savo finansines galimybes ir galimas nemokumo pasekmes.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba taip pat įspėja gyventojus apie greitųjų kreditų riziką – skaičiuojamus delspinigius, prisiimamą ne vieną kreditinį įsipareigojimą, gebėjimą padengti paskolas.    

„Greituosiuose vartojimo kredituose slypi nemaža rizika, nemokumo atveju pasekmės gali būti itin skaudžios. Todėl raginame žmones ne tik skolintis atsakingai, įvertinant savo finansines galimybes, bet ir siekiame įteisinti tam tikrus saugiklius įstatymais“,  – sakė Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Trumpalaikių  paskolų rinka sparčiai auga – šiuo metu veikia per 30 tokias paslaugas teikiančių įmonių, kartu didėja ir gyventojų skundai dėl nesugebėjimo vykdyti finansinius įsipareigojimus. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba vien šiemet sulaukė virš 100 tokių nusiskundimų.


Šiame straipsnyje: greitieji kreditai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių