Vyriausybė pirmadienį ieškos lėšų didesnėms pensijoms

Vyriausybė pasitarime pirmadienį ketina svarstyti, iš kur gauti lėšų, jei reikėtų išmokėti vėl padidintas pensijas.

"Vyriausybė turi pareikšti savo poziciją. Kol kas neaišku, ar bus svarstomi konkretūs skaičiai", -BNS sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Seimas kitą savaitę galutinai balsuos dėl įstatymo, numatančio didinti pensijas, pataisų. Valdantieji tiksi, kad jiems pavyks surinkti pakankamai balsų, kad tokios pataisos nebūtų priimtos.

Vyriausybės skaičiavimais, nuo kitų metų atstačius pensijas, biudžeto išlaidos padidėtų 600 mln. litų, tuo tarpu norint nedidinti valstybės skolos ir mažinti fiskalinį deficitą, laisvų lėšų didesnėms pensijoms esą nėra.

Anot pensijų didinimo iniciatorių, atsisakius 2 proc. "Sodros" įmokos pensijų fondams, pensijoms būtų galima skirti 350 mln. litų, pardavus bendrovių akcijas - apie 200 mln. litų, o nekilnojamąjį turtą - dar apie 300 mln. litų.

Papildomai apie 150 mln. litų pensijų padidinimo iniciatoriai siūlo gauti iki 20-30 proc. padidinus naftos ir dujų išteklių bazinius mokesčius už valstybės išžvalgytus telkinius.

2009 metų pabaigoje Seimas nusprendė, kad dėl krizės sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos bus mokamos iki 2011-ųjų pabaigos.


Šiame straipsnyje: pensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių