Vyriausybė pervedė pinigų penkioms savivaldybėms

Penkios Lietuvos savivaldybės - Alytaus ir Druskininkų miestų, Alytaus, Raseinių ir Švenčionių rajonų - ketvirtadienį gavo lėšų mokytojų algoms, socialinėms išmokoms, kompensacijoms ir kitoms būtinoms reikmėms.

Finansų ministrės atstovė Aurelija Juodytė BNS informavo, kad daugiausiai - 4,8 mln. litų pervesta Alytaus miestui. Raseinių rajonas gavo 3,2 mln. litų, Druskininkai - 3,2 mln. litų, Alytaus ir Švenčionių rajonai - po 1,8 mln. litų tikslinių dotacijų.

Jos teigimu, Kauno rajono savivaldybei planuojama pervesti 4,2 mln. litų mokinio krepšeliui finansuoti.

„Iš viso jau pervesta 13,6 mln. litų. Šios lėšos skirtos pedagogų darbo užmokesčiui, socialinėms išmokoms ir kompensacijoms bei kitoms valstybinėms funkcijoms atlikti - ugniagesių gelbėtojų atlyginimams, pirminei teisinei pagalbai finansuoti“, - sakė A.Juodytė.

Dėl sumažėjusio mokinių skaičiaus didžioji likusių nepanaudotų šių metų biudžeto mokinio krepšelio lėšų dalis - 16,7 mln. litų,Vyriausybės sprendimu liko savivaldybių biudžetuose.

„Finansų ministerija šiandien pervedė avansą savivaldybėms, kad būtų galima išmokėti atlyginimus mokytojams. Penkioms savivaldybėms iškilo problemų, o ne daugiau, kaip buvo kalbama“, - Seime sakė premjeras Andrius Kubilius.

Vyriausybės posėdyje trečiadienį savivaldybių asociacijos atstovas sakė, jog Lietuvos savivaldybės negali naudotis 75 mln. litų savo lėšų, kurios „įšaldytos“ nacionalizuotame banke „Snoras“.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį informavo, kad „Snoro“ įsipareigojimai reikšmingai viršija turtą.

Praėjusį trečiadienį Lietuvos banko siūlymu Vyriausybė nacionalizavo „Snorą“.


Šiame straipsnyje: Snorassavivaldybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių