Vyriausybė ketina kompensuoti skaitmeninių TV priedėlių įsigijimą

Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui kompensuoti mažas pajamas gaunantiems asmenims išlaidas, kurios skirtos skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti.

Kompensaciją už skaitmeninės televizijos įrangą galės gauti mažas pajamas gaunančios šeimos ir vieni gyvenantys asmenys, jei jų vidutinės pajamos atitiks įstatyme numatytą (525 litų vienam šeimos nariui) remtinų asmenų statusą.

Pasak Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, ministerija sudarys dvišales sutartis su savivaldybėmis, kurios bus atsakingos už kompensacijų skyrimą jų teritorijoje gyvenantiems asmenims.

Pareiškėjai, norintys gauti kompensaciją, turės pateikti prašymą dėl išlaidų, skirtų skaitmeninės televizijos įrangai įsigyti, kompensavimo ir skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos pirkimą patvirtinančius dokumentus bei duomenis apie gaunamas pajamas (jeigu besikreipiantys asmenys iki prašymo pateikimo nebuvo socialiai remtini).

Jei dėl kompensavimo besikreipiantys asmenys, įstatymų numatyta tvarka, jau yra pateikę pažymas socialinei pašalpai gauti ir ją gauna, papildomai duomenys apie gaunamas pajamas nebebus reikalaujami.

Kompensacijos už išlaidas, skirtas skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti, bus pradėtos teikti likus 6 mėnesiams iki galutinės analoginės antžeminės televizijos išjungimo dienos - 2012 m. spalio 29 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių