Vyriausybė išmokės kompensacijas Visagino gyventojams ir už šildymą sausio-vasario mėnesiais

Visagino gyventojais sulauks kompensacijų už šildymą šiemet sausio ir vasario mėnesiais. Taip pat jiems bus kompensuojama dalis artėjančio sezono šildymo išlaidų.

Po Vyriausybės posėdžio energetikos ministras Arvydas Sekmokas trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad bus išmokėtos kompensacijos Visagino gyventojams už šilumos energiją praėjusio šildymo sezono metu - konkrečiai už sausio ir vasario mėnesius.

"Siūlyčiau šio klausimo nestabdyti, nes šildymo sezonas prasidės netrukus", - sakė energetikos ministras, atsakydamas į pastabas, kad projekto nespėjo peržiūrėti ir įvertinti Teisingumo ministerijos specialistai.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo 2010-2014 metų programai. Joje numatyta, kad šiemet šildymo lengvatoms reikės 2 mln., kitąmet ir 2012-aisiais - 6 ir 5 mln. litų.

Visagino savivaldybė spaudė Vyriausybę kompensuoti šildymo išlaidas už šių metų sausio ir vasario mėnesius ir dėl to kreipėsi į prezidentę bei premjerą.

Energetikos ministerijos siūlymui Visagino gyventojams šildymo kainą kompensuoti trejus metus - iki šildymo sezono pabaigos 2013-aisiais, Vyriausybė pritarė šių metų kovą.

2009-2010 metų šildymo sezonu (nuo kovo iki balandžio) kompensuojama 30 procentų, 2010-2011 metų - 20 procentų, 2011-2012 metų - 10 procentų šildymo kainos.

Po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo šių metų sausį šilumos kaina Visagine padidėjo beveik keturis kartus, karšto vandens - daugiau nei du kartus.


Šiame straipsnyje: Visaginasšildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių