Vyriausybė iki ketvirtadienio atidėjo svarstymus dėl pensijų kompensavimo

Vyriausybė antradienį nutarė iki ketvirtadienio atidėti diskusijas dėl sumažintų senatvės ir netekto darbingumo pensijų kompensavimo tvarkos.

Šis klausimas buvo įtrauktas Vyriausybės pasitarimo ir posėdžio darbotvarkę antradienį, tačiau bus svarstomas ketvirtadienį, liepos 1 dieną.

Siūlomas nutarimo projektas viešai neskelbiamas.

"Vyriausybė nutarė šį klausimą atidėti ir rengti posėdį liepos 1 dieną. Šiandien posėdyje buvo daugybė klausimų dėl apskričių administracijų turto perdavimo ir papildomų. Fiziškai skubiai klausimą spręsti nematome galimybės, nes pensijų kompensavimo tvarka yra ir socialinis, ir kartu finansinis bei konstitucinis klausimas", - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Jis neatskleidė, kokius variantus Vyriausybei siūloma svarstyti, bet teigė, kad Socialinės apsaugos ir darbo bei Finansų ministerijos pateikė nemažai galimybių.

"Kalbama apie senatvės ir netekto darbingumo pensijas", - teigė D.Jankauskas.

2009 metų gruodį, laikinuoju įstatymu mažindamas socialines išmokas, Seimas Vyriausybę įpareigojo iki 2010-ųjų liepos 1 dienos parengti ir patvirtinti sumažintų valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo pensijų kompensavimo tvarką.


Šiame straipsnyje: pensija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių