Vyriausybė atideda sprendimą dėl finansinių sandorių mokesčio

Anksčiau žadėjusi sausio mėnesį kreiptis į Europos Komisiją dėl finansinių sandorių mokesčio įvedimo, premjero Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė nusprendė šį klausimą atidėti, kol bus surinkta papildomai informacijos, penktadienį pranešė premjero atstovė.

„Kol kas nuspręsta šį klausimą atidėti, nes reikia surinkti daugiau informacijos apie būsimą poveikį“, - BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius gruodį po susitikimo su eurokomisaru Algirdu Šemeta pranešė, kad Lietuva prisidės prie grupės Europos Sąjungos (ES) šalių, kurios ketina įvesti finansinių sandorių mokestį.

„Užtikrinau, kad jau sausio mėnesio pradžioje Vyriausybė apsvarstys ir manau, kad 100 proc. pritars dėl kreipimosi į Europos Komisiją“, - tuomet žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Už mokesčius atsakingas eurokomisaras Algirdas Šemeta pasveikino šį žingsnį, kurį žengusi Lietuva taptų dvyliktąja valstybe, parėmusia jo inicijuotą procedūrą.

Finansinių sandorių mokesčio iniciatoriai teigia, kad jis padėtų surinkti daugiau pajamų ir priverstų bankų sektorių dalytis našta siekiant įveikti krizę. Be to, anot Europos Komisijos, mokesčio įvedimas sumažintų spekuliacinius sandorius.

Šiai iniciatyvai labiausiai priešinasi Didžioji Britanija, kuri teigia, kad finansų sektoriaus apmokestinimas paskatintų investuotojus trauktis į kitus finansų centrus.

Nesulaukus visų ES narių paramos, šią priemonę ketinama įgyvendinti per vadinamąją „sustiprinto bendradarbiavimo“ procedūrą tarp pritariančių valstybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių