V.Vasiliauskas: SEB jau turi „Snoro“ indėlininkų sąrašus

Nacionalizuoto banko „Snoras“ indėlininkams - gyventojams lėšas iki 345 tūkst. litų išmokėsiantis bankas SEB jau turi „Snoro“ indėlininkų sąrašus, sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas

„Šiandien, kiek žinau, SEB yra gavęs sąrašus indėlininkų ir manau, kad yra laiko klausimas, kada bus pradėtas pats grąžinimo veiksmas“, - antradienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus, sakė Vitas Vasiliauskas.

Anot jo, kada ir kaip bus paskirstyti pinigai, yra tik techninis klausimas.

Pagal įstatymą, su visais „Snoro“ indėlininkais, kurių santaupos yra apdraustos, turi būti atsiskaityta vėliausiai iki sausio 7 dienos.

SEB ketvirtadienį ir penktadienį į regionus siunčia mobiliąsias darbuotojų komandas. Jos įsikurs Lietuvos pašto skyriuose ir aptarnaus gyventojus - priims jų prašymus pervesti pinigus į bankų sąskaitas.

Bankas skelbia, kad pirmoji operacija su atgautais indėliais bus nemokama. Tai reiškia, kad jei žmogus norės iš karto išgryninti pinigus, neatsidaręs sąskaitos SEB banke, jam tai nieko nekainuos. Nekainuos ir jo lėšų pervedimas į SEB banko ar kito banko sąskaitą, tačiau jei jis norės išsiimti pinigus iš šių sąskaitų, jau turės mokėti pagal kiekvieno banko įkainius.

Visus „Snoro“ indėlininkų pinigus - maždaug 4,1 mlrd. litų - išmokės 8 komerciniai šalies bankai. Didžioji dalis teks SEB bankui, kuris vienintelis pasirinktas išmokėti gyventojų indėlius. SEB bankas turi 57 klientų aptarnavimo padalinius ir 360 bankomatų.
Trečiadienį Vyriausybė ketina priimti sprendimą paskolinti Indėlių draudimo fondui iki 3,3 mlrd. litų atsiskaityti su „Snoro“ indėlininkais. Likusius pinigus turi Indėlių draudimo fondas, parduodantis dalį jo turimų vertybinių popierių.


Šiame straipsnyje: Snorasindėliaiseb bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių