V.Vasiliauskas: dėl ŪB grėsmių finansiniam stabilumui nėra

Su finansiniais sunkumais susidūrusio Ūkio banko problemos yra lokalios, todėl grėsmių finansų sistemos stabilumui nekelia, sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Antradienį Lietuvos banko valdybos pirmininkas informaciją apie situaciją Ūkio banke ir galimas grėsmes pristatė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) uždarame posėdyje.

„Tiek “Snoro„ atveju, tiek Ūkio banko atveju mes kalbame apie konkrečių bankų problemas, šiuo atveju visai finansų sistemai nematome įtakos ta pasme, kad prasidėtų indėlių bėgimas iš kitų bankų. Todėl, aš manau, tai yra pakankamai lokali problema, kurią mes stengiamės išspręsti efektyviausiu būdu. Todėl didesnių grėsmių nacionaliniam saugumui tikrai nematau“, - po komiteto posėdžio žurnalistams sakė V.Vasiliauskas.

Su finansiniais sunkumais susidūrusio Ūkio banko veikla sustabdyta praėjusią savaitę. Lietuvos banko valdyba pirmadienį nusprendė, kad šiuo metu veiklos nevykdantis Ūkio bankas bus skaidomas į „blogąjį“ ir „gerąjį“. Dėl „sveikosios“  banko dalies perdavimo bus deramasi su Šiaulių banku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
bet is kur tokiu ale bankininku kaip sitas ir suranda

www

www portretas
matosi isvisko pagal veida kad gerai maitinasi ir linksmas turbut nutrupejo neblogai?

kekse prakeiktas

kekse prakeiktas portretas
nusauciau vietoj
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių